Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑAndrea Prudente: Θα πέθαινε από σηψαιμία, επειδή αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε άμβλωση

Andrea Prudente: Θα πέθαινε από σηψαιμία, επειδή αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε άμβλωση

Η αποβολή μιας γυναίκας στη Μάλτα εξελίχθηκε σε θανάσιμο κίνδυνο για τη ζωή της, εξαιτίας της νομοθεσίας περί αμβλώσεων: το χρονικό

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία της 38χρονης Αndrea Prudente, η οποία βρισκόταν για διακοπές στη Μάλτα με τον σύζυγό της όταν απέβαλε στην 16η εβδομάδα της κύησής της. Η γυναίκα θα έχανε τη ζωή της, μετά το αιμορραγικό επεισόδιο, καθώς οι γιατροί του νησιού αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε άμβλωση και καθαρισμό, λόγω της κείμενης νομοθεσίας…

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Andrea και ο σύζυγός της, Jay Weeldreyer, 45 ετών, από την Ουάσινγκτον, απολάμβαναν τις διακοπές τους στη Μάλτα, όταν εκείνη ξαφνικά εμφάνισε βαριά αιμορραγία.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και εκεί ενημερώθηκε ότι υπήρχε αποκόλληση πλακούντα, καθόλου αμνιακό υγρό, ωστόσο το έμβρυο εξακολουθούσε να έχει καρδιακό παλμό. Συνεπεία τούτοι, οι γιατροί στο νοσοκομείο Mater Dei, όπου και εισήχθη, την ενημέρωσαν ότι δεν θα προχωρούσαν σε άμβλωση, καθώς η διαδικασία είναι παράνομη στη Μάλτα.

Παρά τις γνωματεύσεις που διατύπωναν μηδενική πιθανότητα επιβίωσης του εμβρύου και παρά την ακατάσχετη αιμορραγία της γυναίκας και τον ταυτόχρονο κίνδυνο σηψαιμίας από μόλυνση, το ιατρικό προσωπικό επέμεινε στην απόφασή του, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωής της 38χρονης.

Όμως, η σοβαρή περιπέτεια για τη γυναίκα δεν είχε ξεκινήσει ακόμη: λίγο μετά το ζευγάρι ζήτησε να μεταβεί αεροπορικώς στη Βρετανία, προκειμένου να υποβληθεί εκεί σε άμβλωση, όμως οι γιατροί και πάλι αρνήθηκαν (!) να πιστοποιήσουν ότι η γυναίκα ήταν σε θέση να ταξιδέψει.

«Ήρθαμε στη Μάλτα για να γιορτάσουμε την εγκυμοσύνη και σίγουρα δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε άμβλωση. Και να πού είμαστε τώρα, να συζητάμε το πώς θα σωθεί η ζωή μιας γυναίκας», δήλωσε ο σύζυγος της Andrea, μιλώντας στη Daily Mail.

Οι δυο τους χρειάστηκε να περιμένουν περίπου μία εβδομάδα από τη στιγμή που οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι θα χάσουν το μωρό και όπως λένε το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να ελπίζουν ότι η Andrea δεν θα καταλήξει από κάποιο μικρόβιο ή άλλη μόλυνση, λόγω της αιμορραγίας.

Στην προσπάθεια της εφημερίδας να επικοινωνήσει με τις υγειονομικές αρχές της Μάλτας, δεν υπήρξε καμία απολύτως απάντηση για τη σοβαρότατη υπόθεση.

«Κολλήσαμε εδώ! Επιλέξαμε τη Μάλτα επειδή ήταν ασφαλής και είχε καλή υγειονομική περίθαλψη και τώρα είμαστε όμηροι αυτής της κατάστασης», δήλωνε ο Jay, και λίγο πριν τελικά το ζευγάρι καταφέρει να πετάξει για Ισπανία.

Εκεί και αφού έγινε κατεπείγουσα εισαγωγή της γυναίκας σε γυναικολογική κλινική, της χορηγήθηκαν χάπια άμβλωσης για να τερματιστεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια η κύηση και στη συνέχεια οι γιατροί προκάλεσαν τεχνητό τοκετό, ώστε η γυναίκα να αποβάλλει χωρίς περαιτέρω συνέπειες για την κλινική της εικόνα.

«Όλο αυτό δεν είναι παρά η σύγκρουση των ουτοπικών πεποιθήσεων κάποιων ανθρώπων με τη σκληρή πραγματικότητα. Όταν αποφασίζουν να καταργήσουν τις αμβλώσεις, σίγουρα οι νομοθέτες δεν φαντάζονται προεκτάσεις σαν τη δική μου περίπτωση», δήλωσε η Prudente μετά τη σοβαρότατη περιπέτειά της.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες δυο γυναίκες στην Πολωνία αφέθηκαν να πεθάνουν από το ιατρικό προσωπικό, εξαιτίας της περί αμβλώσεων νομοθεσίας. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης