Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΑπονεμήθηκαν τα βραβεία του Φοιτητικού καλλιτεχνικού διαγωνισμού της καταπολέμησης βίας κατά γυναικών

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Φοιτητικού καλλιτεχνικού διαγωνισμού της καταπολέμησης βίας κατά γυναικών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής των βραβείων στους φοιτητές και φοιτήτριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αφίσας και εικαστικού έργου που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στο πλαίσιο ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και εικαστικών τεχνών υπό τον τίτλο «Η σημασία της τέχνης στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών»,η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, στη Λεμεσό.

Τα βραβεία, τα οποία συνοδεύονταν από χρηματικά έπαθλα, κέρδισαν φοιτητές και φοιτήτριες των δύο ακαδημαϊκών Τμημάτων της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΤΕΠΑΚ

Από το Τμήμα Καλών Τεχνών, το 1ο βραβείο κέρδισε η φοιτήτρια Ρεβέκκα Τάκη, το 2ο βραβείο ο φοιτητής Αλέξανδρος McCowan και το 3ο βραβείο η φοιτήτρια Σιμέλα Μαραπά. Από το Τμήμα Γραφικών Τεχνών, το 1ο και το 2ο βραβείο κέρδισε η φοιτήτρια Ελένη Πανταζή και το 3ο βραβείο ο φοιτητής Ανδρέας Παναγή. Η βράβευση και η απονομή των χρηματικών επάθλων στις φοιτήτριες και τους φοιτητές έγινε από θεσμικά πρόσωπα και χορηγούς.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, κα Αργεντούλα Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συντονιστικού Φορέα για την Πρόληψη και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών, κ. Άριστος Τσιάρτας και ο Συντονιστής του Τμήματος Καλών Τεχνών, Επίκουρος Καθηγητής Γιάννης Χρηστίδης.

Τα έργα που παρουσιάστηκαν από πλευράς των φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών απέσπασαν θετικότατες κριτικές και πολύ καλά σχόλια, τόσο από τους εμπλεκόμενους φορείς όσο και από μεμονωμένα άτομα που επισκέφθηκαν την έκθεση.

Τα έργα αφορούσαν πίνακες, animations, ηχητικές εγκαταστάσεις, γλυπτά και προβολές που δημιούργησαν φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Καλών Τεχνών, ενώ η πλειοψηφία των αφισών που εκτέθηκαν ήταν αποτέλεσμα εργασίας του μαθήματος «Γραφιστική και Παραγωγή», του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, με διδάσκουσα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Πρέσβειρα Ισότητας του ΤΕΠΑΚ, Ασπασία Παπαδήμα.

Η έκθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο και έδωσε την ευκαιρία συζήτησης των δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των ακαδημαϊκών της Σχολής και των παρευρισκομένων.

H έκθεση παρέμεινε ανοιχτή για το κοινό στις 26  και 27 Νοεμβρίου.

Με τη σειρά του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων δημοσίευσε τις ευχαριστίες του:

Σας στέλνουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ! Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία η 5η Έκθεση Ζωγραφικής, Εικαστικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής Αφίσας που διοργανώσαμε και φέτος σαν Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Η έκθεση, η οποία φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης στην Λεμεσό για τρεις μέρες από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου, είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών #stopviolenceagainstwomen. Στην έκθεση συμμετείχαν πάρα πολλοί καλλιτέχνες με τα έργα τους τα οποία παρατιθένται στις φωτογραφίες.

Σας ευχαριστούμε που αγκαλιάσατε όλοι εσείς, τα έργα των καλλιτεχνών, αγοράζοντας αρκετά από αυτά και από τα οποία ένα σημαντικό ποσό θα δοθεί στις Μονογονεϊκές Οικογένειες που τόσο τα έχουν ανάγκη . Σημειώνουμε ότι ακόμη υπάρχουν αξιόλογα έργα διαθέσιμα, έργα που με την αγορά τους θα ενισχύσετε αυτές τις Μονογονεϊκές Οικογένειες, να ζήσουν αυτά τα Χριστούγεννα, ζεστά με την αγάπη σας. Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα έργα, με την περιγραφή και την τιμή τους. Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά των έργων, επικοινωνήστε μαζί μας, στο τηλέφωνο 99 544554 ή στο email μας [email protected] , Web: https://www.singleparents.com, Instagram: SyndsMonogonion , Twitter: SyndsMonogonion

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης