Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΑρχιεπισκοπικά νέα

Αρχιεπισκοπικά νέα

Με κορωνοϊό ο Λεμεσού

Τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό, στην συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, επιβεβαιώνει η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού. Φυσικά, όπως υποδεικνύεται, η παρουσία του θα γίνει με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ο Μητροπολίτης Λεμεσού, ο όποιος βρίσκεται σε περιορισμό, θα συμμετέχει μέσω διαδικτύου στη Σύνοδο. Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Αθανάσιος διαγνώστηκε θετικός στη νόσο COVID-19, το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο Μητροπολίτης παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και είναι καλά στην υγεία, αναφέρουν στο ΚΥΠΕ πηγές από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.

Limassol Today - αθανασιος λεμεσου μητροπολιτης αρχιεπισκοπικες

Ψηφίστε στις αρχιεπισκοπικές να αλλάξει η κοινωνία λέει ο Ταμασού

Η Εκκλησία της Κύπρου, επιτέλους, πρέπει να δώσει σημασία στη στήριξη των νέων του τόπου μας και, κυρίως, πέραν της πνευματικής καλλιέργειας και πνεύματος φιλοπατρίας και σεβασμού στις παραδόσεις μας, να εξυπηρετήσει στην εξεύρεση εργασίας και ποιοτικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας, είπε την Κυριακή ο Μητροπολίτης Ορεινής και Ταμασού, Ησαίας. Κάλεσε τον λαό να ψηφίσει στις αρχιεπισκοπικές εκλογές για να δώσει «νέα ελπίδα» στην κοινωνία. Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά την ομιλία του ανέφερε ακόμα ότι, με σύγχρονες μεθόδους και χωρίς φοβικά σύνδρομα, πρέπει να προσεγγίσουμε κάθε νέο, που έχει στόχους και όνειρα, και να του προσφέρουμε «φως και γαλήνη Χριστού, αλλά και πρακτικές λύσεις» για να πετύχει τους στόχους του, έστω και αν δεν θρησκεύει και δεν έχει σχέση με την Εκκλησία.

«Αυτό είναι και το διακύβευμα στις επερχόμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές και γι’ αυτό όλος ο λαός, και εκκλησιαζόμενοι και μη εκκλησιαζόμενοι, οφείλουν να πάνε να ψηφίσουν, για να δώσουν ξανά νέα ελπίδα και προοπτική στην κοινωνία μας, μέσα από μια Εκκλησία με σύγχρονη ποιμαντική, η οποία να καταλαβαίνει και να μεταφράζει σωστά τις ανάγκες και προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και ιδιαίτερα των νέων μας», πρόσθεσε.  Μια Εκκλησία, η οποία, χωρίς να κατακρίνει ανθρώπους, αλλά συμπεριφορές, να τους αγαπά, να τους αγιάζει και να είναι ουσιαστικά κοντά και δίπλα τους σε κάθε βήμα της ζωής τους, είπε. Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον Κύκκου Νικηφόρο, «ο οποίος πιστεύει στους νέους ανθρώπους, μας στηρίζει και μας δίνει τη δυνατότητα, με γνώσεις και σύνεση, μα, προπαντός, με όρεξη και πάθος αγάπης Χριστού και ανθρώπων, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της Εκκλησίας στις ζωές του λαού μας».

Limassol Today - ταμασου ησαιας μητροπολιτης αρχιεπισκοπικες

Έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας λέει ο Πάφου σε συγκέντρωση γυναικών

To πρόβλημα της υπογεννητικότητας του ελληνικού πληθυσμού έθιξε σε ομιλία του, το Σάββατο, σε συγκέντρωση γυναικών υπέρ της υποψηφιότητας του στις αρχιεπισκοπικές εκλογές, ο Μητροπολίτη Πάφου. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Θράκης ενώ χαρακτήρισε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Κύπρο «ακόμη χειρότερο», αφού, όπως είπε, «οι ξένοι που έρχονται κάνουν τεράστιο αριθμό παιδιών και σιγά σιγά θα μας εκτοπίσουν». Πρέπει η εκκλησία να επιδοτήσει ώστε οι άνθρωποι να κάνουν περισσότερα παιδιά γιατί σ΄αυτά τα παιδιά θα στηριχτεί ο τόπος μας, και ο ελληνισμός αυτού του τόπου, είπε.  

Αναφερόμενος στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ο Πάφου Γεώργιος σημείωσε πως το έργο το οποίο τον καθιέρωσε σε όλη την Ορθοδοξία φάνηκε κυρίως στην μεγάλη σύνοδο της Κρήτης το 2016, ενώ μίλησε και για την αποκατάσταση της Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου μετά την κατάλυσή της από τους Λατίνους. Ακόμη αναφέρθηκε στο έργο του για τους νέους, λέγοντας πως ο μακαριστός Χρυσόστομος ο Β’ δημιούργησε το Νεανικό κέντρο για να «προστατεύει τους νέους από παρεκτροπές». «Εκεί θα βρίσκουν καταφύγιο για να μην πηγαίνουν κάπου αλλού» είπε, ενώ ανέφερε ότι αυτό χρειάζεται και η Λευκωσία και είναι κάτι που θα γίνει. Ο Μητροπολίτης Πάφου μίλησε εξάλλου επίσης στην περιφερειακή συνάντηση για υποστήριξη της υποψηφιότητας του, στο κτίριο του Κοινοτικού Συμβουλίου Μεσόγης.

Limassol Today - μητροπολιτης γεωργιος παφου αρχιεπισκοπικες

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης