Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΑύριο Κυριακή το Cyprus Pride

Αύριο Κυριακή το Cyprus Pride

Την υποστήριξή της προς το Cyprus Pride 2022, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λευκωσία την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, δηλώνει μέσω ανακοίνωσης η Πρωτοβουλία «Διπλωμάτες για την Ισότητα» Κύπρου.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αποτελείται από τις διπλωματικές αποστολές της Αυστραλίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, του Καναδά, του Λουξεμβούργου, του Μεξικού, Νορβηγίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, καθώς και τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το British Council.

Τονίζεται ότι η πρωτοβουλία συγχαίρει τη διοργανώτρια του Cyprus Pride, την Accept-LGBTI Cyprus, όσους και όσες συμβάλλουν εθελοντικά στην εκδήλωση και όσους/ες συμμετέχουν σε αυτή. Επιπρόσθετα, χαιρετίζει την επιστροφή του Cyprus Pride στη φυσική του μορφή, μετά τις προκλήσεις που εμφανίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας και δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις με δικό της πανό, το οποίο αναφέρει ‘Diplomats for Equality Cyprus’.

Επισημαίνεται ότι περίπου 70 χώρες εξακολουθούν να ποινικοποιούν τις ομόφυλες σχέσεις, έστω και αν πρόκειται για συναινετική πράξη μεταξύ δύο ενηλίκων, ενώ υπάρχουν ακόμα περιστατικά διακρίσεων ή/και διώξεων ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε όλο τον κόσμο, όπως βίαιες επιθέσεις, συλλήψεις αλλά και επιβολή θανατικής ποινής.

Limassol Today - πραιτ

“Επανατονίζουμε την αντίθεσή μας σε όλες τις μορφές βίας και διακρίσεων, περιλαμβανομένων όσων γίνονται για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου”, υπογραμμίζει η πρωτοβουλία.

Τονίζεται ότι οι πολίτες από όλες τις κοινότητες, λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ζουν ελεύθερα, χωρίς φόβο ότι θα αντιμετωπίσουν βία ή διακρίσεις, και να έχουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία. “Η εκπαίδευση, η ευαισθητοποίηση και ο διάλογος είναι βασικά στοιχεία για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και οι διοργανώσεις Υπερηφάνειας, όπως το Cyprus Pride, συμβάλλουν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης