Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑCelestis: Το διαστημικό γραφείο τελετών

Celestis: Το διαστημικό γραφείο τελετών

Μεγάλη δημοτικότητα έχουν αποκτήσει εδώ και λίγο καιρο οι διαστημικές ταφές.

Η εταιρία Celestis, που εδρεύει στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι ένα διαστημικό γραφείο τελετών που ειδικεύεται στην εκτόξευση αποτεφρωμένων ανθρώπινων λειψάνων στο διάστημα, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως διαστημική ταφή.

Η υπηρεσίες της εταιρίας έχουν γίνει δημοφιλέστερες από ποτέ, αφού 47 αποθανόντες από 5 διαφορετικές χώρες θα εκτοξευτούν στο διάστημα αυτήν την εβδομάδα από το Space Coast της Φλόριντα.

Τα λείψανά τους θα βρίσκονται σε έναν δορυφόρο τηλεπικοινωνιών, ο οποίος θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη για περίπου μια δεκαετία. Έπειτα, όταν έρθει τελικά η ώρα να αποσυρθεί, θα καεί κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα.

Η Celestis ιδρύθηκε το 1994, αλλά μέχρι πρόσφατα έκανε κατά μέσο όρο μόλις μία εκτόξευση ανά επτά χρόνια. Το τελευταίο διάστημα οι υπηρεσίες της έχουν γίνει αρκετά δημοφιλέστερες, ενώ χάρη στις διάφορες εξελίξεις που έχουμε δει στη διαστημική βιομηχανία, η Celestis είναι πλέον σε θέση να κάνει πολύ συχνότερα εκτοξεύσεις, έχοντας προγραμματίσει άλλες πέντε μέσα στους επόμενους 14 μήνες.

Μεταξύ των 47 ατόμων που τα λείψανά τους θα εκτοξευτούν στο διάστημα βρίσκονται και αυτά της Μάρτζορι Ντούφτον, η οποία είχε εκπαιδευτεί για να γίνει μέλος του πρώτου εξ ολοκλήρου γυναικείου πληρώματος της NASA στην αποστολή Mercury, η οποία δυστυχώς ακυρώθηκε. Μιλώντας σχετικά, ο γιος της ανέφερε:

Είχε λάβει πρόσκληση για να συμμετάσχει σε αυτό, και αυτό ήταν μια από τις μεγαλύτερες τύψεις της – που δεν κατάφερε ποτέ να πάει στο διάστημα. Μετά το πέρας των 10 ετών, θα επιστρέψει τελικά στην ατμόσφαιρα ως αστέρι που πέφτει μαζί με όλους τους άλλους επιβαίνοντες.

Για την ιστορία, τα διάφορα πακέτα διαστημικής ταφής που προσφέρει η εταιρία ξεκινούν από τα 5.000 δολάρια.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης