Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΧρυσό μετάλλιο σε μαθητή ΑμεΑ που κατάφερε να ζωγραφίζει με πινέλο

Χρυσό μετάλλιο σε μαθητή ΑμεΑ που κατάφερε να ζωγραφίζει με πινέλο

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Όταν ο δάσκαλος με τον μαθητή κατορθώνουν και βρίσκουν ένα κώδικα επικοινωνίας που λειτουργεί δημιουργικά μέσα από την αλληλεπίδραση των γνώσεων και εμπειριών τους, τότε αυτό δεν μπορεί παρά να συνιστά το ιδανικό στην εκπαίδευση και την παιδεία στην ευρύτερη έννοια της.

Αυτό τον κωδικό επικοινωνίας βρήκε η καθηγήτρια τέχνης Πόπη Νικολάου με τον ΑμεΑ μαθητή της Μιχάλη Βαρελιτζιή που φοιτά στην τρίτη τάξη του Λυκείου Αγίου Λουκά στο Κολοσσι, με τον οποίο έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια μια σειρά από επιτεύγματα στον τομέα της τέχνης. Αποκορύφωμα αυτής της πρωτοπόρας δημιουργίας είναι η μεγάλη διάκριση που πήραν, δασκάλα  και μαθητής στον φετινό Διαγωνισμό του Cyprus Education Awards, που έχει να κάνει με τις καινοτομίες στην εκπαίδευση.

Το Λύκειο Αποστόλου Λουκά συμμετείχε στον Διαγωνισμό με το φιλμάκι «Ανάταση ψυχής», που αφορά τον μαθητή-ΑμεΑ και ειδικότερα τον τρόπο  με τον οποίο κατάφερε να εκφράζεται καλλιτεχνικά. «Ανακαλύψαμε ένα τρόπο να ζωγραφίζει ο Μιχάλη, ενώνοντας δυο πινέλα και στερεώνοντας τα στο χέρι του, τα οποία του έδωσαν την δυνατότητα να ζωγραφίζει…» όπως εξήγησε στο Limassol today η καθηγήτρια του.

Με βάση αυτό το επίτευγμα διοργανώθηκε και έκθεση ζωγραφικής με έργα του Μιχάλη η οποία είχε τεράστια ανταπόκριση ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε και το φιλμάκι το οποίο υποβλήθηκε στον Διαγωνισμό του Cyprus Education Awards όπου η καινοτομία του Μιχάλη να ζωγραφίζει με πινέλο απέσπασε χρυσό μετάλλιο.

Limassol Today - 1 01e 2

«Δίκαια αυτή η διάκριση και επιβράβευση ανήκει στον Μιχάλη μου γιατί όλα ξεκινούν από την πίστη, την επιμονή και την υπομονή του γι’ αυτό και θεωρώ ότι αν έπαιρνα εγώ το βραβείο στο σπίτι μου, είναι σαν να το έκλεβα από τον Μιχάλη… Δική του ήταν η προσπάθεια κι εγώ απλώς την κατέγραψα…» μας λέει η Πόπη Νικολάου, επισημαίνοντας ότι γι’ αυτό και δόθηκε ο τίτλος ο συγκεκριμένος τίτλος στο φιλμάκι «γιατί για να καταφέρεις αυτό που πέτυχε ο Μιχάλης, χρειάζεται μεγάλη ψυχή…».

Κατενθουσιασμένος ο Μιχάλης και έντονα συγκινημένος όταν στην εκδήλωση του Cyprus Education Awards που έγινε την περασμένη εβδομάδα, ακούστηκε το όνομα του και κλήθηκε να παραλάβει το βραβείο μαζί με την καθηγήτρια του, την οποία ευχαρίστησε και δημόσια για την ουσιαστική βοήθεια της και γενικότερα για την συνεργασία τους.

Limassol Today - 2 01f 2

«Ήθελα να δει ο κόσμος πόσο κόπο καταβάλλει για να πετύχει ο  Μιχάλης ο οποίος διαβάζει πολύ και είναι άριστος μαθητής με υπέροχους γονείς που τον βοηθούν» λέει η Πόπη Νικολάου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι του χρόνου θα τα καταφέρει ο Μιχάλης και στο ΤΕΠΑΚ όπου, παρά την καλλιτεχνική του φλέβα,  θέλει να φοιτήσει στην Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης αφού όνειρο του είναι να γίνει αθλητικογράφος. «Ελπίζω ότι και στο Πανεπιστήμιο θα έχει την βοήθεια που πρέπει» αναφέρει υποδεικνύοντας ότι ο Μιχάλης χρειάζεται ένα συνοδό ο οποίος  θα μένει μαζί του στην αίθουσα για να τον βοηθά αφού το θέμα του συνοδού είναι κάτι που τον αγχώνει πολύ.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης