Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑCΥcling in the city 2022

CΥcling in the city 2022

Ο γύρος της πρωτεύουσας με ένα ποδήλατο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετέχοντας στο CΥcling in the city 2022, την Κυριακή 10 Απριλίου, γίνεσαι κι εσύ ένας από τους πολίτες της πρωτεύουσας, που θα στείλει το δικό του μήνυμα για τα πολλαπλά οφέλη του ποδηλάτου στις μετακινήσεις μας στην πόλη.

Με την εκδήλωση ‘CΥcling in the city 2022 – Μετα-κινούμαι στον Στρόβολο και στη Λευκωσία’, που διοργανώνουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος με την Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας, μαζί με τα Δημαρχεία Στροβόλου και Λευκωσίας, και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής, έχεις την ευκαιρία να στείλεις το δικό σου μήνυμα για τα πολλαπλά οφέλη του ποδηλάτου στις μετακινήσεις μας στην πόλη, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας ασφαλών ποδηλατοδρόμων, που να συνδέσουν τα προάστια με το κέντρο της πόλης.

Η ποδηλατική διαδρομή πραγματοποιείται την Κυριακή 10 Απριλίου, και θα ξεκινήσει πίσω από την οδό Κορνηλίου 18, (Τ.Κ. 2028), πίσω από το Αρεταίειο Νοσοκομείο στον Στρόβολο στις 9:30 το πρωί. Από εκεί οι συμμετέχοντες θα ποδηλατήσουν μέχρι το κέντρο της πόλης, περνώντας από τη Λεωφόρο Μακαρίου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Πύλη Αμμοχώστου και την Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα γίνει μια σύντομη εκδήλωση έξω από το SupportCY House και τέλος, θα επιστρέψουν στον τόπο εκκίνησής τους.

Σημειώνεται ότι θα υπάρχει ακόμη μια διαδρομή, πιο σύντομη, για λιγότερο έμπειρους ποδηλάτες, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η διαδρομή αυτή θα ξεκινήσει στις 10:00.

Το CΥcling in the city 2022, στοχεύει στη δημιουργία κουλτούρας για χρήση ποδηλάτου στη καθημερινότητα του Κύπριου πολίτη και μέσω αυτής θα σταλούν τα σωστά μηνύματα προς τους αρμόδιους φορείς, αφού η ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας έχει πολλαπλά οφέλη, προσφέροντας παράλληλα μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις. Ως μέσο άθλησης το ποδήλατο βελτιώνει την υγεία μας και ως μέσο μετακίνησης συντείνει στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος, αφού δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με ρύπους.

Limassol Today - 71005 Boc Supportcy Cycling Tour

Την εκδήλωση στηρίζουν το SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου, οι Ποδηλάτες Λευκωσίας, η Delema McCann Cyprus, το Αρεταίειο Νοσοκομείο, η Βicycle Mayor Nicosia και τα nextbike.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές και αίτηση συμμετοχής (υποχρεωτική), επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://bit.ly/38cdO7t.

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, ωστόσο δεν διαθέτουν ποδήλατο, θα υπάρχει σχετική επιλογή για χορήγηση στην πιο πάνω ιστοσελίδα.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης