Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΔείτε με ποιόν υποψήφιο από τις Προεδρικές ταιριάζετε

Δείτε με ποιόν υποψήφιο από τις Προεδρικές ταιριάζετε

Οι πολίτες της Κύπρου έχουν τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας τη διαδραστική εφαρμογή Choose4Cyprus να ανακαλύψουν το βαθμό συνάφειας των πολιτικών τους θέσεων με τις θέσεις των υποψήφιων προέδρων για τις εκλογές του Φεβρουαρίου.

Το Choose4Cyprus είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που επιτρέπει στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις απόψεις τους με τις θέσεις των κύριων υποψηφίων που συμμετέχουν στις Προεδρικές εκλογές του 2023. Το Choose4Cyprus παρέχει μια σειρά από αποτελέσματα, τα οποία βασίζονται σε διαφορετικές μεθόδους υπολογισμού του πόσο καλά ταιριάζουν οι χρήστες με τους υποψήφιους. Δεν είναι σχεδιασμένο να προτείνει στους πολίτες πώς πρέπει να ψηφίσουν, αλλά, απλώς, να τους επιτρέψει να δουν πού βρίσκονται σε σχέση με τις θέσεις των υποψηφίων σε μια σειρά ζητημάτων πολιτικής.

Η διαδικασία είναι απλή: πριν από μια εκλογική αναμέτρηση, οι θέσεις των κύριων υποψηφίων για μια σειρά από πολιτικά θέματα υπολογίζονται από μια ομάδα πολιτικών επιστημόνων και ειδικών. Οι χρήστες που επισκέπτονται κατόπιν την ιστοσελίδα εκφράζουν τις δικές τους θέσεις για τα ίδια θέματα πολιτικής, απαντώντας το ερωτηματολόγιο της ιστοσελίδας. Το σύστημα, έτσι, μπορεί να υπολογίσει πόσο κοντά βρίσκονται οι θέσεις των υποψηφίων με αυτές των χρηστών. Τα αποτελέσματα δείχνουν την απόσταση, μικρή ή μεγάλη, που έχουν οι θέσεις των χρηστών από τους διάφορους υποψήφιους.

Οι ερωτήσεις επιλέχθηκαν από την ερευνητική ομάδα του Ερευνητικού Εργαστηρίου DigiPols του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι υποψήφιοι δεν είχαν καμία ανάμειξη στην επιλογή των ερωτήσεων. Το ερωτηματολόγιο συντάχθηκε και οργανώθηκε γύρω από κρίσιμα ζητήματα του πολιτικού ανταγωνισμού στην Κύπρο.

Οι θέσεις των υποψηφίων καθορίστηκαν από μια ομάδα πολιτικών επιστημόνων, ειδικών στην πολιτική και υποψηφίων διδακτόρων διαφόρων επιστημονικών πεδίων (πολιτική επιστήμη, επικοινωνία, κοινωνιολογία, ιστορία, νομική) στη βάση πολλαπλών πηγών και πληροφοριών (π.χ. προγραμματικές θέσεις των κομμάτων, συνεντεύξεις με υποψηφίους και αρχηγούς κομμάτων, λόγοι πολιτικών και απόψεις ανεξάρτητων ειδικών). Οι θέσεις του εκάστοτε υποψήφιου για τα ζητήματα καθορίστηκαν μετά από πολλαπλούς γύρους κωδικοποίησης, η οποία έγινε ανώνυμα.

Τόσο τεχνικοί λόγοι, όσο και η έλλειψη πληροφοριών σχετικά με κάποιους υποψήφιους περιορίζουν τον αριθμό αυτών που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή. Στην παρούσα φάση, 8 υποψήφιοι που στηρίζονται από τα κύρια πολιτικά κόμματα στην Κύπρο καθώς και ανεξάρτητοι περιλαμβάνονται στο Choose4Cyprus όπως επίσης κι αυτοί που εμφανίζονται σε άνοδο στις δημοσκοπήσεις.

ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΛΕΠΤΑ!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης