Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΔιαμαρτυρία για τον Berton: ζήτησαν παραίτηση Διευθ. Κτηνιατρικών Υπηρεσιών

Διαμαρτυρία για τον Berton: ζήτησαν παραίτηση Διευθ. Κτηνιατρικών Υπηρεσιών

Του Χρήστου Χαραλάμπους

Την σε βάθος έρευνα ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τις συνθήκες που συνέτειναν στο θάνατο του αγριόγατου Berton και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους, απαίτησαν το Κόμμα για Ζώα, το Κίνημα Οικολόγων και δεκάδες άλλοι, οργανωμένοι και μη πολίτες, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα έξω από τη Νομική Υπηρεσία.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό μέσα από τα οποία εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το χειρισμό της όλης υπόθεσης που οδήγησε σε πολυήμερη περιπέτεια το ζώο και τελικά στο θάνατο του, φέρουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες κι ως εκ τούτου, ζήτησαν την άμεση παραίτηση του Διευθυντή Χριστόδουλου Πίπη.

Σε συνάντηση που έγινε με τον Γενικό Εισαγγελέα, στον οποίο τέθηκαν σειρά αιτημάτων τόσο για τη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και γενικότερα για την μεταχείριση των ζώων, ο Γιώργος Σαββίδης διαβεβαίωσε ότι η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους και ότι μετά την ολοκλήρωση του αστυνομικού έργου, ο φάκελος με όλο το υλικό που θα συγκεντρωθεί, θα κατατεθεί στη Γενική Εισαγγελία ώστε να δοθούν και οι ανάλογες οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

Ο κ. Σαββίδης κάλεσε τους διαμαρτυρόμενους να καταθέσουν στις Αστυνομικές Αρχές ότι υλικό έχουν στη διάθεση τους που αφορά στην διαχείριση που έτυχε το ζώο μέχρι το θάνατο του, ώστε να τύχει της δέουσας αξιολόγησης από τους ανακριτές που ανέλαβαν την υπόθεση.

Τα βασικά ζητούμενα, όπως υπέδειξαν οι διαμαρτυρόμενοι, είναι να διαφανεί μέσα από την έρευνα, πώς έγινε η παράνομη εισαγωγή του Berton στην Κύπρο και αν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους αλλά και ποια ήταν η διαχείριση από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και άλλες αρμόδιες αρχές μετά την απόφαση για κατάσχεση του ζώου (μετά από επίθεση που έγινε σε παιδάκι ενώ βρισκόταν στην κατοχή της κηδεμόνος του) και πώς το ζώο χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και τελικά να πεθάνει.

Να σημειωθεί ότι η διερεύνηση της υπόθεσης με στόχο να διαπιστωθούν τυχόν ποινικά αδικήματα, ξεκίνησε από προχθές μετά από συνεννόηση του Γενικού Εισαγγελέα και του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας.

Στο μεταξύ έγινε σήμερα η νεκροτομή στον αγριόγατο στην παρουσία και ιδιωτικού κτηνίατρου που όρισε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, το οποίο αναμένει να ενημερωθεί για τα πορίσματα και αναλόγως να καθορίσει τις επόμενες ενέργειες του.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης