Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΔιασωθέντες αναζητούν όσους τους έσωσαν για να πουν "ευχαριστώ"

Διασωθέντες αναζητούν όσους τους έσωσαν για να πουν “ευχαριστώ”

Οι ιστορίες των παιδιών που παρά τους τραυματισμούς, τον κίνδυνο να έρχεται με ταχύτητα, το ρίσκο της ανάφλεξης, τον φόβο της κατάρρευσης του τρένου στον γκρεμό, των αποπνικτικών καπνών, μόλις συνειδητοποίησαν ότι είναι οι ίδιοι ζωντανοί, παρέμειναν στα βαγόνια και έβγαζαν άλλους ανθρώπους ή ξεσφήνωναν σώματα από τις λαμαρίνες, συγκλονίζουν.

Όσοι σώθηκαν από τις ηρωικές υπερβάσεις κι υπερπροσπάθειες άλλων επιβατών, μέσα στο σοκ της απομάκρυνσης και του απόλυτου χαμού, δεν ξαναείδαν τους δικούς τους ήρωες. Από χθες αυτά τα άτομα, αναζητούν εκείνους που τους έσωσαν για να τους πουν ευχαριστώ.

Μέσω της Βιβής Βουγιούρα, δημοσιογράφου στην Ελλάδα, η οποία κάνει συνεχές ρεπορτάζ για την εγκληματική τραγωδία στα Τέμπη, η Ευγενία, 25 έτων η οποία διασώθηκε με την υπεράνθρωπη προσπάθεια ενός φοιτητή “με κίτρινο φούτερ” που τον έλεγαν Μιχάλη, αναζητεί τον ήρωα της, για να του πει ευχαριστώ. Την έσωσε, λέγοντας της, “ΠΑΤΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙΣ”…

Με την ανάρτηση της δημοσιογράφου, εντοπίστηκε ο Μιχάλης Κλάψης ο οποίος νωρίτερα μίλησε και περιέγραψε τις στιγμές που προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τις λαμαρίνες, λυγίζοντας τες με γυμνά χέρια.

Ο Μιχάλης, με το κίτρινο φούτερ, το χρώμα που φοράνε οι ήρωες για να λάμπουν στα σκοτάδια, είναι το παιδί στη φωτογραφία.

Πιο κάτω, ηχητικό από τις περιγραφές του τη στιγμή της εγκληματικής τραγωδίας.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης