Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΔιδακτορικοί κι ερευνητές δεν ανέχονται τη βία στα Πανεπιστήμια μας!

Διδακτορικοί κι ερευνητές δεν ανέχονται τη βία στα Πανεπιστήμια μας!

Δραστικά μέτρα κατά ρατσιστικών, ομοφοβικών και τρανσφοβικών περιστατικών βίας

Σε λήψη πιο δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής, ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας, ιδιαίτερα σε χώρους πανεπιστημίων, καλεί η συντεχνία Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ), συνδικαλιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στα κυπριακά πανεπιστήμια.

Καταδικάζοντας την επίθεση που έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ με την Accept-ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου σε χώρους του ΤΕΠΑΚ, η συντεχνία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι “τέτοιες ομάδες, μονάδες και ιδέες, δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά στα πανεπιστήμιά μας, ιδέες που φιλοδοξούν στην κατάργηση της ελευθερίας του λόγου και που δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα λόγου”.

Η ΔΕΔΕ εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή της στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, και στέκεται δίπλα και μαζί της στους δίκαιους αγώνες της. “Η επίθεση κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αποτελεί και επίθεση κατά των ΛΟΑΤΚΙ μελών της συντεχνίας μας στον εργασιακό τους χώρο. Είναι επομένως και εργασιακή απαίτηση της ΔΕΔΕ να ληφθούν δραστικά μέτρα για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι/ες ΛΟΑΤΚΙ στον χώρο εργασίας τους”, σημειώνει η συντεχνία.

Αναφέρει, επιπλέον, ότι είναι η τρίτη τέτοιου είδους επίθεση σε χώρο του ΤΕΠΑΚ, μετά από εκείνη του 2013, στη διάρκεια ομιλίας του κ. Ταλάτ, και του 2017, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης.

“Η ατιμωρησία χρειάζεται να σταματήσει. Φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετέχουν σε βίαιες επιθέσεις αυτού του είδους πρέπει να διαγράφονται. Χρειάζεται να μπει τέλος στην ανοχή της διοίκησης του ΤΕΠΑΚ και να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα”, καταλήγει η ΔΕΔΕ.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης