Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΈφυγε ο αγριόγατος Berton – νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του

Έφυγε ο αγριόγατος Berton – νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του

Πέθανε τελικά χθες ο αγριόγατος Berton λίγες μέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μόλις μεταφέρθηκε στο Ζωολογικό Κήπο της Πέγειας, από το Ζωολογικό Κήπο της Λεμεσού όπου φιλοξενείτο τους τελευταίους μήνες.

Ο γάτος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού στις αρχές του περασμένου Μαΐου, μετά από περιστατικό επίθεσης σε τρίχρονο αγοράκι στην πολυκατοικία που διέμενε με την κηδεμόνα του, πριν από περίπου 10 μέρες παρουσίασε προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να αποφασίσουν τη μεταφορά του στην Πάφο.

Μία μέρα μετά τη μεταφορά του, παρουσίασε απόφραξη στο έντερο με συμπτώματα κοπρόλιθου, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση.

Σήμερα θα διενεργηθεί νεκροτομή στη σορό του ζώου. Η κηδεμόνας του γάτου και το Κόμμα Για τα Ζώα ζήτησαν από το Υπουργείο Υγείας όπως επιτραπεί η παρουσία στη νεκροτομή δικού τους ιατροδικαστή.

Το Κόμμα για τα Ζώα ζητά την απόδοση ευθυνών για το θάνατο του γάτου Berton, δηλώνοντας ότι θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Σε ανακοίνωση του το κόμμα αναφέρει ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που είτε έλαβαν αποφάσεις, είτε είναι άμεσα εμπλεκόμενοι σε αυτή την υπόθεση.

«Είναι μια τραγωδία και μας θλίβει βαθύτητα ο θάνατος του Berton. Το κράτος και οι κρατικές υπηρεσίες εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχουν κατάλληλους αδειοδοτημένους και κατάλληλους χώρους, ώστε όταν κατάσχονται ζώα να κρατιούνται εκεί και όχι να βρίσκουν την εύκολη λύση, τους ζωολογικούς κήπους», σημειώνει.

Το Κόμμα για τα ζώα τονίζει ότι δεν δέχεται τις δηλώσεις του υπεύθυνου του ζωολογικού κήπου της Πάφου ότι το ζώο μετεγχειρητικά ήταν μια χαρά (όπως έλεγαν και όλοι οι άλλοι), και εκφράζει την άποψη ότι το ζώο είχε τόσο πολύ ταλαιπωρηθεί, είχε στερηθεί την αγάπη και συμπόνια της κηδεμόνα του και ότι αυτή η έλλειψη ίσως έφερε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης