Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑ"Έφυγε" ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Λώρης

“Έφυγε” ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Λώρης

Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Λώρης, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο κυπριακό θέατρο. Πέραν της υποκριτικής, προσέφερε και στον χώρο της μουσικής συμμετέχοντας σε συναυλίες δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως η Μαρία Φαραντούρη, ο Μανώλης Μητσιάς, και ο Μάριος Τόκας.

Ο Γιώργος Λώρης γεννήθηκε στην Πάφο το 1958 και από την ηλικία των έξι ετών ζει στη Λεμεσό.

Είναι Αριστούχος Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου το 1981. Τη διετία 1981-1983 ήταν ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας “Θέατρο 81” που έθεσε ως στόχο να γνωρίσει στο κυπριακό κοινό το Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο. Συνεργάστηκε με την ΕΘΑΛ της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, συμμετέχοντας για 4 χρόνια σε παραστάσεις της.

Συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου για 32 χρόνια (1981-2013) ως ηθοποιός και μουσικός. Συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές, κυπριώτικα σκετς, παιδικά εκπαιδευτικά, λογοτεχνικά και θεατρικά προγράμματα και τηλεοπτικά προγράμματα ψυχαγωγίας. Συνεργάστηκε επίσης με αρκετά άλλα θεατρικά σχήματα, και με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, κάνοντας και αρκετές αφηγήσεις σε τοπικά ντοκιμαντέρ αλλά και ντουμπλάρισμα σε σειρές εξωτερικού και ταινίες μικρού μήκους στα ελληνικά.

Μάλιστα, στον κινηματογράφο συνεργάστηκε στα πρώτα του βήματα με τον αξέχαστο Σωτήρη Μουστάκα στην ταινία «Εγώ και το πουλί μου» ή «Νοκ άουτ στον έρωτα» σε σκηνοθεσία Ερρίκου Θαλασσινού, γυρισμένη στη Κύπρο, σε παραγωγή Γ. Διογένους, και ήρθε 8η από τις 48 ταινίες της σεζόν 1982-83 και ελληνοκυπριακής παραγωγής. Το δεύτερο τίτλο το πήρε όταν έπρεπε να προβληθεί και από τη τηλεόραση.

Διετέλεσε επίσης Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού τις πενταετίες 1986-1991 και 1991-1996.

Πληροφορίες σχετικά με την κηδεία του, θα ανακοινωθούν αργότερα.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης