Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΕίναι φοιτητούπολη τελικά η Λεμεσός;

Είναι φοιτητούπολη τελικά η Λεμεσός;

Γράφει η Μαρία Μιχαήλ

Τι σημαίνει να είσαι φοιτητής στην Λεμεσό; Υπάρχει η πολυσυζητημένη φοιτητική ζωή;

Το να είσαι φοιτητής στην Λεμεσό σημαίνει διασκέδαση και θάλασσα. Ο φοιτητής που μένει στο κέντρο της πόλης απολαμβάνει την διασκέδαση καθώς και την υπέροχη θέα της θάλασσας στην Μαρίνα Λεμεσού και στο Παλιό Λιμάνι.

Ένας φοιτητής αφού τελειώσει με την παρακολούθηση των μαθημάτων του, θέλω να πιστεύω ότι τα παρακολουθεί, μπορεί να επισκεφθεί τα κοντινά καφέ για να διαβάσει ή να χαλαρώσει με συμφοιτητές και φίλους. Είναι υπέροχο το γεγονός πως μπορείς να περπατήσεις περίπου 5-10 λεπτά και έχεις ως επιλογές και τα καφέ του υπέροχου μόλου και παλιό λιμάνι.

Τις καθημερινές νύχτες οι φοιτητές είτε μαζεύονται σε σπίτια και συζητούν, είτε βγαίνουν για ποτό. Η Λεμεσός φροντίζει να υπάρχουν φοιτητικές εκδηλώσεις σε μπαράκια και κλαμπ, έτσι ώστε να είναι μαζί οι φοιτητές.

Η φοιτητική ζωή στην Λεμεσό, πέρα από την υπέροχη θέα της θάλασσας, έχει και δυσκολίες. Ας μην αναφερθώ στο οικονομικό κομμάτι για την διαμονή, θα αναφερθώ στην ακριβή ζωή γενικά και στα προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τους φοιτητές.

Εν έτος 2022, όλα είναι ακριβότερα, πόσο μάλλον για ένα φοιτητή που ζει με τα λεφτά “του μπαμπά” και πρέπει να υπολογίσει τα έξοδα του για να συντηρήσει τον εαυτό του και τις εξόδους του. Είναι δύσκολο για ένα φοιτητή να δουλεύει αλλά όχι ακατόρθωτο, εάν δουλεύεις κερδίζεις χρήματα από την μια, αλλά από την άλλη χάνεις, ή τα μαθήματά σου, ή την προσωπική σου ζωή.

Οι νυχτερινοί έξοδοι πλέον δεν συμβιβάζονται με ελάχιστο ποσό 20 ευρώ. Τραγικό εε; Χάνεις τα καλύτερα σου χρόνια απλά και μόνο επειδή πρέπει να συντηρείς τον εαυτό σου.

Πέραν από τους εξόδους και την συντήρηση, ας μιλήσουμε για το αιώνιο πρόβλημα ανάμεσα σε φοιτητή και Λεμεσό, καλά όχι μόνο του φοιτητή, είναι ένα κύριο θέμα που προβληματίζει αρκετούς, ο χώρος στάθμευσης. Με την δημιουργία των εστιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, οι φοιτητές για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους ή για να βγούνε πρέπει να κατεβούνε στο κέντρο και να βρούνε χώρο στάθμευσης τυχαία κάπου ή να πληρώσουν για να σταθμεύσουν, ας προστεθεί λοιπόν ακόμη ένα 20ευρω την εβδομάδα. Θα μου πεις βέβαια, πως μπορώ να χρησιμοποιώ τα λεωφορεία για να μειώσω τα έξοδα, ναι ναι ναι πάντα στην ώρα τους και με την κίνηση; Ασχολίαστο.

Οι φοιτητές της Λεμεσού είναι διασκορπισμένοι, οι επιλογές που τους δίνει η Λεμεσός για καφέ ή για διάβασμα είναι πολλές. Κάτι που “χωρίζει” τους φοιτητές από νέες γνωριμίες και κοινωνικοποίηση. Θα αναφερθώ και στο ότι δεν έχουμε μία καφετέρια, μία λέσχη, ένα μαγειρείο κοντά στο ΤΕΠΑΚ σε φοιτητικές τιμές.

Ακριβοπληρώνουμε αυτή την υπέροχη θέα..

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης