Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΈνωση Συντακτών Κύπρου: "Να διαλευκανθεί κάθε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στα ΜΜΕ"

Ένωση Συντακτών Κύπρου: “Να διαλευκανθεί κάθε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στα ΜΜΕ”

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ ζητά την τάχιστη διερεύνηση της υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης που αφορά «καταγγελία νεαρής δημοσιογράφου εναντίον προϊσταμένου της επίσης δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma, έτσι που όποιος ή όποιοι ενέχονται σε αυτήν να τιμωρηθούν αυστηρά και παραδειγματικά». Επιπρόσθετα, καλεί τη διεύθυνση του σταθμού αλλά και όλους τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί, «να συμβάλουν στο έργο της Αστυνομίας, έτσι που να χυθεί άπλετο φως στην κατάπτυστη αυτή υπόθεση».

Η Ένωση στην ανακοίνωσή της ζητά από τις διωκτικές Αρχές να καταβάλουν το άπαν των δυνάμεών τους για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης το ταχύτερο, προσθέτοντας ότι η συνάδελφος που υπέστη «αυτή τη βδελυρή συμπεριφορά» έχει τη στήριξη και συμπαράσταση της δημοσιογραφικής κοινότητας.

Το ΔΣ της ΕΣΚ καλεί όλες και όλους τους δημοσιογράφους που υπέστησαν ανάλογη συμπεριφορά ή γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και μπορούν να μαρτυρήσουν, όπως βρουν το θάρρος να τα καταγγείλουν στις αρμόδιες Αρχές, παρέχοντας τις απαιτούμενες πληροφορίες, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Ένωση Συντακτών θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο κάθε συνάδελφο η οποία θα προβεί σε σχετική καταγγελία, και βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών, καταλήγει.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης