Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΕπιστολή-διάβημα προς Αστυνομία για προστασία των δημοσιογράφων, έστειλε η ΕΣΚ

Επιστολή-διάβημα προς Αστυνομία για προστασία των δημοσιογράφων, έστειλε η ΕΣΚ

Επιστολή-διάβημα έστειλε η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) προς την Αστυνομία Κύπρου και μέσω αυτής ζητείται από τις Διωκτικές Αρχές να διερευνήσουν σε βάθος τις περιπτώσεις άσκησης βίας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Λεμεσό, σε βάρος δημοσιογράφων και όπου επιβάλλεται να πράξουν τα δέοντα με συναφείς διώξεις.

Σε ενημερωτική εγκύκλιο η ΕΣΚ σημειώνει ότι στα γνωστά και πολυσυζητημένα έκτροπα της παρελθούσας Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου 2023 στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού διέτρεξαν κίνδυνο και δημοσιογράφοι, καθώς επιτελούσαν το έργο και την αποστολή τους.

Επισημαίνεται ότι δημοσιογράφοι προπηλακίστηκαν, εξυβρίστηκαν και ασκήθηκε σωματική βία σε βάρος τους. Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι δημοσιογραφικός εξοπλισμός έχει υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχει κλαπεί.

Προστίθεται ότι το όλο συμβάν έχει απασχολήσει εκτενώς το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, το οποίο και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Γιώργο Φράγκο, όπως απευθύνει σχετική επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου για το όλο θέμα.

Στην ενημερωτική της εγκύκλιο η ΕΣΚ αναφέρει ότι η επιστολή στάλθηκε χθες Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 και «μέσω αυτής ζητείται από τις Διωκτικές Αρχές να διερευνήσουν σε βάθος τις περιπτώσεις άσκησης βίας σε βάρος δημοσιογράφων και όπου επιβάλλεται να πράξουν τα δέοντα με συναφείς διώξεις».

Αναφέρεται ακόμη ότι στην επιστολή προστίθεται ότι οι δημοσιογράφοι «θα πρέπει, ελεύθερα και ανεμπόδιστα, να μπορούν να επιτελέσουν το έργο και την αποστολή τους, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Ακόμα και όταν, καθηκόντως, εισέρχονται σε ….ζώνες υψηλού κινδύνου».

Σημειώνεται ότι η ΕΣΚ εκφράζει, στην κατάληξη της επιστολής της, την ελπίδα «ότι στο μέλλον θα επιδειχθεί εκ μέρους σας μεγαλύτερη προσοχή και ευαισθησία στους δημοσιογράφους που επιτελούν, όπως και οι αστυνομικοί, σοβαρό και πολυσήμαντο έργο για την πολιτεία και τη δημοκρατία».

ΠηγήΚΥΠΕ
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης