Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΕπιστολή Στεφάνου σε Χριστοδουλίδη: Ζητά κατάργηση τετραμήνων

Επιστολή Στεφάνου σε Χριστοδουλίδη: Ζητά κατάργηση τετραμήνων

Επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, αναμένεται να στείλει εντός της ημέρας, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, με την οποία θα ζητήσει κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Ο κ. Στεφάνου είχε συνάντηση με την ηγεσία της συνομοσπονδίας των οργανωμένων γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, κατά την οποία ανέφερε πως «ήρθε η ώρα να καταργηθεί το σύστημα των εξετάσεων τετραμήνων».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ο κ. Στεφάνου, μαζί με τον Χρίστο Χριστοφίδη, μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, αλλά και υπεύθυνο του γραφείου για θέματα παιδείας του κόμματος της Αριστεράς, δέχθηκαν το πρωί την ηγεσία της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και συζήτησαν το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων. «Το ζήτημα των εξετάσεων τετραμήνων προκαλεί μεγάλο άγχος και μεγάλη πίεση σε μεγάλο αριθμό μαθητών, αλλά και στους γονείς τους», επισήμανε στις δηλώσεις του ο Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι το ΑΚΕΛ βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος και συμμερίζεται τόσο την αγωνία των γονιών και της Συνομοσπονδίας, όσο και στην ανάγκη να λυθεί το θέμα το συντομότερο.

Υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει πρόταση νόμου, με την οποία εισηγείται τι πρέπει να γίνει με το θέμα των τετραμήνων, αλλά και σε σχέση με τις εξετάσεις αυτής της χρονιάς. «Θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι πρέπει ο θεσμός των τετραμήνων να καταργηθεί», τόνισε. «Έτσι κι αλλιώς, παρατήρησε το ΑΚΕΛ είχε σταθεί απέναντι στη λογική των τετραμήνων, που οδηγεί το σύστημα σε μια εξετασιοκεντρική λογική, φορτώνει άγχος και πίεση στους μαθητές και στους γονείς και το ΑΚΕΛ, διαχρονικά, σε όλη τη διαδρομή της συζήτησης του θέματος, πάντοτε τόνιζε αυτό το γεγονός».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι «ήρθε η ώρα να καταργηθεί το σύστημα των τετραμήνων. Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ έχει την άποψη ότι οι εξετάσεις που έχουν γίνει πρέπει να έχουν ένα διαμορφωτικό χαρακτήρα, όπως περιλαμβάνεται στο νόμο».

Ο ίδιος σημείωσε πως «μπροστά στη ιδιόμορφη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, όπου η παρούσα κυβέρνηση φεύγει στο τέλος του μήνα και η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει από την 1η του Μάρτη, πρέπει να δοθούν μερικές μέρες στο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο και την κυβέρνηση του για να τοποθετηθεί επί του θέματος, αλλά πρέπει να συζητηθεί σύντομα, διότι οι μαθητές και οι γονείς βρίσκονται σε μεγάλη αγωνία και το θέμα πρέπει να επιλυθεί».

Επανέλαβε πως η πρόταση του ΑΚΕΛ περιλαμβάνει και τα δύο θέματα: Και την κατάργηση του θεσμού των εξετάσεων και το τι δέον γενέσθαι με τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Α’ τετραμήνου που έγιναν φέτος. Ο Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι θα αποστείλει σήμερα επιστολή στο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, για να διαχειριστεί το θέμα, με την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη προτεραιότητα.

Τέλος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Συνομοσπονδίας, με την οποία συζήτησε γενικότερα θέματα παιδείας, που απασχολούν τους γονείς και την κοινωνία. Διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι το κόμμα είναι στη διάθεση της Συνομοσπονδίας, για τη συζήτηση οποιωνδήποτε θεμάτων ή προκλήσεων αντιμετωπίζει η παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης