Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΕπιζήσασα του Ολοκαυτώματος πέθανε σε υπόγειο της Μαριούπολης

Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος πέθανε σε υπόγειο της Μαριούπολης

H 91χρονη Βάντα Σεμιονόβνα Οντιέντκοβα μπόρεσε να κρυφτεί από τους ναζί όταν εκείνοι εισέβαλαν στο σπίτι της το 1941. Βρήκε όμως τραγικό θάνατο περνώντας εβδομάδες χωρίς νερό και θέρμανση προσπαθώντας να γλιτώσει από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Μία 91χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος πέθανε ενώ βρισκόταν σε καταφύγιο στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, αναφέρει η εβραϊκή ιστοσελίδα Chabad.org. Η Βάντα Σεμιονόβνα Οντιέντκοβα και η οικογένειά της αναγκάστηκαν να κρυφτούν σε ένα υπόγειο όταν οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν μαζικά την ουκρανική πόλη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μέσου, η ηλικιωμένη πέθανε στις 4 Απριλίου αφού πέρασε εβδομάδες χωρίς νερό και θέρμανση. Η κόρη της, Λαρίσα, είπε ότι η μητέρα της πέρασε τις δύο τελευταίες εβδομάδες της ζωής της παγωμένη και ανίκανη να σταθεί όρθια. «Η μαμά δεν άξιζε έναν τέτοιο θάνατο», τόνισε.

Η Οντιέντκοβα, η οποία γεννήθηκε στη Μαριούπολη στις 8 Δεκεμβρίου του 1930, ήταν μόλις δέκα ετών όταν οι ναζί μπήκαν στην ουκρανική πόλη το 1941. Όταν τα στρατεύματα των SS μπήκαν στο σπίτι της και συνέλαβαν τη μητέρα της, κατάφερε να δραπετεύσει κρυμμένη σε ένα υπόγειο. «Δεν μπορούσε να ουρλιάξει και τελικά αυτό την έσωσε» είπε η Λαρίσα.

ΠηγήProtagon.gr

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης