Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΕξαίρεση  θανατικής ανακρίτριας ζήτησε η οικογένεια Θανάση Νικολάου λόγω προϋπηρεσίας στη Νομική...

Εξαίρεση  θανατικής ανακρίτριας ζήτησε η οικογένεια Θανάση Νικολάου λόγω προϋπηρεσίας στη Νομική Υπηρεσία

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Με διαδικαστικά ζητήματα ξεκίνησε και αναβλήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η νέα θανατική ανάκριση για τον 26χρονο εθνοφρουρό Θανάση Νικολάου ο οποίος είχε βρεθεί στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας και ενώ η υπόθεση είχε καταχωρηθεί αυθημερόν σαν αυτοκτονία, στην συνέχεια και μετά από πολύχρονους αγώνες της οικογένειας του, αποδείχθηκε ότι  είχε δολοφονηθεί.

Κατά την σημερινή δικαστική διαδικασία, η οποία αποτελεί συνέχεια της τρίτης κατά σειρά θανατικής ανάκρισης η οποία είχε παγώσει τον Οκτώβριο του 2021, η οικογένεια Νικολάου μέσω του δικηγόρου της, αιτήθηκε την εξαίρεση της δικαστού θανατικής ανακρίτριας με το δικαιολογητικό ότι η ίδια υπηρετούσε μέχρι πρόσφατα στη Νομική Υπηρεσία. Όπως υπέδειξε ο δικηγόρος της οικογένειας του Θανάση Νικολάου, εφόσον υπάρχει αντιπαράθεση με τη Νομική Υπηρεσία, είναι επόμενο ότι «θα αφήνονται κάποιες εντυπώσεις, οι οποίες είναι καθοριστικές έναντι της πραγματικότητας».

Η πλευρά της οικογένεια αιτήθηκε επίσης την συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας από τον προηγούμενο θανατικό ανακριτή ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε είναι ο ιδανικός αφού γνωρίζει τα γεγονότα.

Η εκπρόσωπος τα Νομικής Υπηρεσίας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση με την οικογένεια και ότι σκοπός της Νομικής Υπηρεσίας είναι να διαφανεί η αλήθεια, επισήμανε  ότι στην διάρκεια της διαδικασίας δεν θα εμφανιστούν, ως μάρτυρες, οποιοιδήποτε συνάδελφοι της και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα να δημιουργηθεί κώλυμα.

Χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητο το αίτημα του δικηγόρου τα οικογένειας, ανέφερε ότι ο προηγούμενος θανατικός ανακριτής δεν είχε μπει στην ουσία της υπόθεσης και ότι η νέα δικαστής, η οποία «χαίρει του σεβασμού και της εμπιστοσύνης μας», δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση κατά την παρουσία της στη Νομική Υπηρεσία.

Στο αίτημα για εξαίρεση της θανατικής ανακρίτριας από την υπόθεση, δήλωσε αντίθεση και ο δικηγόρος του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού ο οποίος ως ενδιαφερόμενο μέρος, όταν του ζητήθηκε από το Δικαστήριο να διατυπώσει την θέση του, εξέφρασε πλήρη εμπιστοσύνη στην συγκεκριμένη δικαστή για συνέχιση της θανατικής ανάκρισης.

Από την πλευρά της η ίδια η δικαστής προχώρησε σε αναβολή της διαδικασίας και  επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει της απόφασης της, αν δηλαδή θα εξαιρέσει η ίδια τον εαυτό της από την διαδικασία ή θα παραμείνει ως θανατικός ανακριτής στην υπόθεση, την ερχόμενη Παρασκευή.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης