Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑ"Φιλοξένησε ένα φοιτητή" - Η λύση υπό τις περιστάσεις

“Φιλοξένησε ένα φοιτητή” – Η λύση υπό τις περιστάσεις

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν μαζευτεί γύρω από το πρόβλημα διαμονής φοιτητών τόσο για το Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και για το ΤΕΠΑΚ στην πόλη της Λεμεσού. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα οι πρώτοι 15 φοιτητές που δήλωσαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα πρόνοιας του ΤΕΠΑΚ «Φιλοξένησε ένα φοιτητή» θα μετακομίσουν αυτή την εβδομάδα λόγο πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Μιλώντας στο Limassol Today ο προϊστάμενος Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ΤΕΠΑΚ Βασίλης Πρωτοπαπάς μας εξήγησε πως κάθε χρόνο οι αιτήσεις ξεπερνούν σε διπλάσιο βαθμό τον αριθμό εστιών για να ενοικιάσουν οι φοιτητές. Η λύση που δόθηκε μέσο του προγράμματος θα είναι σε ισχύει για όλη τη χρονιά χωρίς κάποιο περιοριστικό πλαίσιο να περιορίζει τον αριθμό των ενδιαφερομένων.

Από την πλευρά των φοιτητών αυτή είναι απλά η λύση που μπορούσε να δοθεί υπό τις περιστάσεις όπως εξέφρασε στο Limassol Today ο Πρόεδρος Πρωτοπορίας ΤΕΠΑΚ, Κωνσταντίνος Καρσεράς. Οι ίδιοι οι φοιτητές έχουν αποδεχτεί την πραγματικότητα της κατάστασης. Κάποιοι επέλεξαν να μετακινούνται καθημερινά από τις πόλεις τους προς το πανεπιστήμιο και άλλοι επέλεξαν να δοκιμάσουν την λύση που πρότεινε το ΤΕΠΑΚ.

Μετά την λήξη μεγάλου αριθμού συνεργασιών του ΤΕΠΑΚ με ιδιώτες στο δίκτυο δέσμευσης εστιών για διαμονή φοιτητών σε μια μετα-πανδημική περίοδο η διαθεσιμότητα μειώθηκε δραματικά. Λόγω της πανδημίας η φοιτητές αναγκαστικά άφησαν τα διαμερίσματά τους με αποτέλεσμα αυτά να δοθούν για ενοικίαση δίνοντας και στους ιδιώτες την ευκαιρία να αλλάξουν και να αυξήσουν τις τιμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μέχρι στιγμής ενδιαφερόμενοι για να φιλοξενήσουν φοιτητές είναι υφιστάμενο προσωπικό και ακαδημαϊκοί λειτουργοί του ΤΕΠΑΚ οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στους φοιτητές. Συνολικά μέχρι στιγμής οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές για το πρόγραμμα είναι μόνο 20.

Η πρακτική φιλοξενίας φοιτητών σε σπίτια είναι κάτι που όπως μας τόνισε ο Κωνσταντίνος Καρσεράς συνηθίζεται στο εξωτερικό απλά θα χρειαστεί ίσως χρόνο να εναρμονιστεί με αυτό και η δική μας κοινωνία. Είναι μια καλή ευκαιρία για την κοινωνία της Λεμεσού να ενταχθεί στο πανεπιστήμιο της πόλης.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης