Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑH UniteCyprusNow για τη σύλληψη του Ανδρέα Σουτζή

H UniteCyprusNow για τη σύλληψη του Ανδρέα Σουτζή

H UniteCyprusNow παρακολουθεί τις εξελίξεις σε σχέση με τη σύλληψη του ακτιβιστή υπέρ της ειρήνης στο νησί, Ανδρέα Σουτζή. Ακτιβιστές της UniteCyprusNow παρεβρέθηκαν και στις δύο ακροάσεις της υπόθεσης και είναι σε άμεση επαφή με τον δικηγόρο του και την οικογένειά του από τη στιγμή της σύλληψης του.

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, και ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του, η διάρκεια της κράτησης του και ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον του στον τύπο, οδηγούν στην παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, και ειδικά στο τεκμήριο της αθωότητας εν τη απουσία καταδίκης, ενώ συνεχίζουν να δηλητηριάζουν το κλίμα στην Κύπρο. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να ήταν λόγος για να αφεθεί ελεύθερος αφού δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το στάδιο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικογένειά του, να δείχνουμε αλληλεγγύη και να ενεργούμε υπεύθυνα, με τρόπο που να μην πλήττει την υπόληψη του σε σχέση με την ακρόαση της ερχόμενης Πέμπτης. Όπως και τις άλλες φορές, θα είμαστε εκεί.

Είναι ξεκάθαρο ότι η UniteCyprusNow θα συνεχίσει να στηρίζει τα δικαιώματα του κάθε Κύπριου, να εργάζεται για καλύτερες σχέσεις ανάμεσα στις κοινότητες και να προωθεί τη συνεργασία σε κάθε επίπεδο. Το status quo δεν είναι βιώσιμο ενώ είναι επιρρεπές σε διάφορους κινδύνους που δεν είναι προς όφελος της όποιας πλευράς.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης