Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΗ αεροπορική εταιρεία που καταργεί τις γόβες και τις πένσιλ φούστες από...

Η αεροπορική εταιρεία που καταργεί τις γόβες και τις πένσιλ φούστες από το γυναικείο πλήρωμά της

“Δε θέλουμε να σεξουαλικοποιούνται οι γυναίκες αεροσυνοδοί μας”

Η SkyUp Airlines, ουκρανική αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να βάλει τέλος στις γόβες και τις πένσιλ φούστες, αφού συγκέντρωσε σχόλια από τις αεροσυνοδούς για τη στολή τους.

Η νέα στολή της SkyUp για γυναίκες αεροσυνοδούς περιλαμβάνει τώρα λευκά πάνινα παπούτσια Nike και ένα φαρδύ πορτοκαλί κοστούμι με παντελόνι και μεταξωτό μαντήλι, και τα δύο κατασκευασμένα από ουκρανικές μάρκες, μαζί με λευκά μπλουζάκια.

“Τα παπούτσια με τακούνια φαίνονται όμορφα, δεν διαφωνώ με αυτό, αλλά τα πόδια μας υποφέρουν και πρήζονται μέχρι το τέλος της πτήσης. Τα πάνινα παπούτσια είναι απολύτως δροσερά”, δήλωσε η αεροσυνοδός στο Reuters, λέγοντας επίσης ότι “Αν ένα πλήρωμα πρέπει να κάνει μια προσγείωση στο νερό και μια εκκένωση, τα τακούνια μπορούν να βλάψουν τη σκάλα και δεν θα είναι πολύ άνετο να κολυμπήσεις με φούστα», είπε.

«Η δουλειά μιας αεροσυνοδού δεν είναι τόσο ρομαντική. Είναι δύσκολη» εξηγεί στο BBC η επικεφαλής μάρκετινγκ της SkyUp, Μαριάννα Γκριγκοράς. «Δεν θέλαμε οι γυναίκες αεροσυνοδοί μας να σεξουαλικοποιούνται». 

Η εταιρεία δήλωσε ότι ερεύνησε την ιστορία των στολών του πληρώματος θαλάμου επιβατών και αποφάσισε να αποκλείσει όλα τα «συντηρητικά» στοιχεία της εμφάνισης μιας αεροσυνοδού και οι πλεξούδες θα αντικαταστήσουν τώρα το χτένισμα με σφιχτό κότσο ή αλογοουρά.

Η νέα στολή θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 22 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να λανσάρει μια νέα στολή για άνδρες αεροσυνοδούς, που θα περιλαμβάνει ένα ελαφρύ κοστούμι αντί για γιλέκο και ένα μπλουζάκι αντί για πουκάμισο θα συνδυαστούν με μαύρα πάνινα παπούτσια Nike.

ΠηγήReuters

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης