Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΗ Κύπρος στέλνει 150 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Η Κύπρος στέλνει 150 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Η Κύπρος απέστειλε αυτή τη βδομάδα την πρώτη δόση ανθρωπιστικής βοήθειας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, ως επίδειξη «απτής αλληλεγγύης» προς τον ουκρανικό λαό, ανέφερε σε δελτίο τύπου το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί με φορτηγό πλοίο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Πολωνία όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει έναν κόμβο επιμελητείας του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης σε συνεργασία με τις πολωνικές αρχές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η πρώτη δόση περιλαμβάνει 150 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων 80 τόνων προμηθειών τροφίμων (βρεφικό γάλα και τρόφιμα, αλεύρι, τρόφιμα μακράς διαρκείας), εξοπλισμό στέγασης (υπνόσακοι, σκηνές, κουβέρτες, βιολογικές τουαλέτες), 13 τόνους ιατρικών προμήθειες και φάρμακα, 5000 ζευγάρια παπούτσια, 22500 λίτρα εμφιαλωμένο νερό, γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, κιτ ατομικής υγιεινής και άλλος εξοπλισμός πολιτικής προστασίας και πρώτων βοηθειών.

«Ο όγκος της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει συγκεντρωθεί κυρίως μέσω των ατομικών συνεισφορών πολιτών, είναι μια απτή απόδειξη αλληλεγγύης της Κύπρου προς τον ουκρανικό λαό. Επιπλέον, μέρος του πακέτου βοήθειας έχει προσφερθεί ή αποκτηθεί με πρωτοβουλία των διαφόρων υπηρεσιών της κυβέρνησης»

Η συγκέντρωση της βοήθειας έγινε υπό την επίβλεψη του Επιτρόπου του Πολίτη, σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, όπως η Πολιτική Άμυνα, η Εθνική Φρουρά, το Υπουργείο Υγείας και το Λιμεναρχείο Κύπρου.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι η αποστολή της βοήθειας κανονίστηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και κάλυψε τα έξοδα μεταφοράς μέσω του Ταμείου Ανθρωπιστικής Βοήθειας του προϋπολογισμού του Υπουργείου.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης