Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΗ ΠΑΣΥΚΙ σε 24ωρη απεργία στις 11 Μαϊου

Η ΠΑΣΥΚΙ σε 24ωρη απεργία στις 11 Μαϊου

Ύστερα από τοπικές συνελεύσεις σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια, έχει υποστηριχθεί και εγκριθεί από τα μέλη της ΠΑΣΥΚΙ η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιηθεί από τις 7:30 π.μ. της 11ης Μαΐου , μέχρι τις 7:30 π.μ. της 12ης Μαΐου, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η ασφαλιστική αβεβαιότητα ταλανίζει τα δημόσια νοσηλευτήρια και τους επαγγελματίες υγείας εδώ και περίπου 4 χρόνια και ότι “οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Οικονομικών και Νομική Υπηρεσία δεν αποδίδουν προς τους δημόσιους υπαλλήλους (μόνιμους και αορίστου) τις πρόνοιες που καταγράφονται στις νομοθεσίες, οι οποίοι αποσπάστηκαν/ μεταφέρθηκαν στον Ο.Κ.Υπ.Υ., με την προϋπόθεση ότι θα διατηρούν τις υποχρεώσεις και δικαιώματα τους”.

Αναφέρεται επίσης πως ο Ο.Κ.Υπ.Υ δεν έχει καθορίσει τις αντίστοιχες, ως ήταν υποχρέωση του, διαδικασίες για τους Ιατρούς που εργοδοτούνται με συμβόλαια.

“Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, οι κατ’ επανάληψη προσπάθειες της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι προς όλες τις κατευθύνσεις για έγκαιρη επίλυση του θέματος δεν έχουν βρει ανταπόκριση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης