Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΗ τελευταία βόλτα στο βουνό ενός σκύλου που πέθανε από καρκίνο

Η τελευταία βόλτα στο βουνό ενός σκύλου που πέθανε από καρκίνο

Η Τελευταία Βόλτα Στο Βουνό Που Λάτρεψε

Γράφει ο Βασίλης Κοσσιβάκης

Σκύλος Πεθαίνει Από Καρκίνο Και Ο Κηδεμόνας Του Χαρίζει Μια Τελευταία Ευχάριστη Ανάμνηση

Ο Monty, ο πιστός φίλος σκύλος του Carlos Fresco από το Λονδίνο, αρρώστησε ξαφνικά πριν από 18 μήνες από λευχαιμία. Ο Monty ήταν δίπλα στον 57χρονο ξενοδόχο για 10 χρόνια καθώς έγιναν αχώριστοι από όταν εκείνος ήταν μικρό κουταβάκι, ράτσας Labradoodle.

Η θεραπεία που έκανε ο Monty έφερε κάποια πρόσκαιρα αποτελέσματα όμως δυστυχώς η ασθένεια επανήλθε είχε ραγδαία επιδείνωση και παρά την σκληρή και γενναία μάχη που έδωσε δεν τα κατάφερε.

Η τελευταία βόλτα του Monty

Λίγο πριν πεθάνει ο Carlos θέλησε να του κάνει ένα δώρο. Να του δώσει μια τελευταία χαρά. Να τον πάει μια μεγάλη βόλτα, μια τελευταία βόλτα. Φυσικά ο σκύλος δεν ήταν δυνατόν να περπατήσει. Ήταν αδύναμος και εξουθενωμένος από τις θεραπείες και την αρρώστια. Έτσι έπρεπε να τον κουβαλήσει.

Limassol Today - 294677305 5200082733416008 3054091699392507551 N

Η βόλτα θα γινόταν στη Νότια Ουαλία, στην περιοχή που είναι γνωστή για το εντυπωσιακό Εθνικό Πάρκο Becon Beconons, όπου βρίσκεται το Pen y Fan, το ψηλότερο βουνό νότια της Snowdonia.

Ο Carlos αρχικά μετέφερε τον άρρωστο σκυλάκο του σε ένα καρότσι, με τις κουβερτούλες του. Έμεινε μια εβδομάδα σε ένα φίλο του εκεί. Και στη συνέχεια τον πήρε στα χέρια και στην πλάτη του και ανέβηκε στο βουνό για να δουν μαζί τη θέα και να αναπνεύσουν τον καθαρό αέρα.

“Του άρεσε πολύ να ανεβαίνει τους λόφους. Αλλά και αυτή τη φορά, παρόλο που ήταν αδύναμος, απόλαυσε τη διαδρομή. Συναντήσαμε κόσμο και πήρε τόσες πολλές ευχές. Όσοι έμαθαν την ιστορία του και το τέλος που επρόκειτο να έρθει ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι. Πολλοί μάλιστα ήθελαν να τον συνοδέψουν σε αυτή τη βόλτα του. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη δύναμη και το κουράγιο που μου έδωσαν αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ήταν τελείως άγνωστοι, όμως ένιωσαν τον πόνο μου. Αυτός ο μικρός μου φίλος συγκίνησε πολλούς”, αναφέρει ο Carlos.

O γλυκός Monty πέθανε ήρεμος στο κρεβάτι του Carlos. Στα 10 του χρόνια, την ημέρα του Πατέρα.

Ο Carlos, ιδιαίτερα συγκινημένος, θα πει: “Ήταν πραγματικά ένα υπέροχο πλάσμα. Καλό ταξίδι και καληνύχτα μικρέ φίλε μου.”

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης