Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΗμερίδα με θέμα «Curo, ergo sum - Διαφορετικότητα και Ισότητα στην Υγεία»

Ημερίδα με θέμα «Curo, ergo sum – Διαφορετικότητα και Ισότητα στην Υγεία»

Η Κυπριακή Εταιρεία Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας (CyEPHA) και η Σχολή Επιστημών Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ)  διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Curo, ergo sum –  Διαφορετικότητα και Ισότητα στην Υγεία», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας 2023.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, με φυσική παρουσία, την Τρίτη, 23 Μαΐου 2023 και ώρα 18.00-21.00 στο Αμφιθέατρο 2 του κτηρίου του ΤΕΠΑΚ «Τάσσος Παπαδόπουλος». Οι ενδιαφερόμενοι/νες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom και του ακόλουθου συνδέσμου: https://tepak.org/3Oi7s9B

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και του Γραφείου της Επιτρόπου για την Ισότητα των Φύλων.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αείμνηστης Καθηγήτριας Χριστιάνας Κούτας, η οποία διετέλεσε Καθηγήτρια Κοινοτικής Νοσηλευτικής στο  Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΤΕΠΑΚ και Ιδρυτικό Μέλος & Μέλος Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της CyEPHA.

Εισαγωγικές ομιλίες θα απευθύνουν η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, κα Μαριλένα Ευαγγέλου, η Επίτροπος για την Ισότητα των Φύλων, κα Τζόζη Χριστοδούλου, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ο Αντιπρύτανης του ΤΕΠΑΚ, εκ μέρους του EUt+, Καθηγητής Σωτήρης Καλογήρου, η Κοσμήτειρα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγήτρια Αικατερίνη Λαμπρινού, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του ΤΕΠΑΚ, Καθηγήτρια Δήμητρα Μηλιώνη και ο Πρόεδρος του Προσωρινού ΔΣ της  CyEPHA, Αν. Καθηγητής Γεώργιος Νικολόπουλος.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Καθηγήτρια Διαπολιτισμικής Υγείας και Νοσηλευτικής του Research Centre for Transcultural Studies in Health στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου,

Ρένα Παπαδοπούλου, με θέμα  την “Πολιτισμική επάρκεια και συμπονετική φροντίδα με σεβασμό στη διαφορετικότητα: σειρά έργων IENE (Διαπολιτισμική Εκπαίδευση Νοσηλευτών στην Ευρώπη)”. Προεδρείο: Δρ Ουρανία Κολοκοτρώνη και Δρ Αλέξανδρος Ηρακλείδης.

Θα μιλήσουν, επίσης, η Δρ Έλενα Ρούσου του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ με θέμα «Γυναικοκτονίες στην Ευρώπη: ‘FEM-UnitED’», η Κα Σουζάνα Παύλου, Διευθύντρια στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου με θέμα: «Ακρωτηριασμός Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων: ‘End FGM in Europe’», η Κα Εμμανουέλα Μανώλη (PhDc) στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ με θέμα: «Συντροφική βία στην εγκυμοσύνη: ‘STOP IPV in pregnancy’» και η Δρ Αντιγόνη Παρμαξή από το Cyprus Interaction Lab του ΤΕΠΑΚ με θέμα η «Ενδυνάμωση Γυναικών στον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο».

Θα ακολουθήσει συζήτηση. Προεδρείο: Δρ Άντρη Παναγιώτου και Δρ Νίκος Μίτλεττον.

Με το πέρας της εκδήλωσης, θα παρατεθεί δεξίωση.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας (European Public Health Week) στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα Δημόσιας Υγείας και στην προώθηση συνεργιών μεταξύ φορέων Δημόσιας Υγείας σε τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.  Αφορά σε ετήσιο γεγονός με πανευρωπαϊκή εμβέλεια και αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας (EUPHA). Υποστηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Κυπριακή Εταιρεία Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας (CyEPHA), ως πλήρες μέλος της EUPHA και εθνικός εκπρόσωπος της Κύπρου, συμμετέχει ενεργά για δεύτερή συνεχή χρονιά στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας.  Το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας είναι «Δημόσια Υγεία: Παγκόσμια ζητήματα, τοπικές δράσεις». Πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα και πρόγραμμα δράσεων: https://eupha.org/EUPHW  

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης