Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑJohnny Depp v Amber: Δεν κατέληξαν οι ένορκοι

Johnny Depp v Amber: Δεν κατέληξαν οι ένορκοι

Μετά από δεκάδες ώρες συνεδρίασης και ενώ υπήρχε κόσμος που ξενύκτησε για να ακούσει την απόφαση, φαίνεται πως οι ένορκοι δεν βρίσκουν πλειοψηφία. Μπορεί ανά το παγκόσμιο η κοινή γνώμη να είχε μια λαϊκή μαζική συμπάθεια στον Τζόνι Ντεπ, ωστόσο η Αμερική δεν παίρνει με τόση ελαφρότητα ακροαματικές διαδικασίες που βασίζονται στην έμφυλη βία, τουλάχιστον όταν μια δίκη έχει πάνω της στραμμένη όλη τη δημοσιότητα. Φαίνεται πως θα περιμένουμε ακόμη λίγο για την απόφαση.

Limassol Today - Amber Depp

Η επταμελή επιτροπή των ενόρκων σήμερα κατά τις 4 δική μας ώρα, θα ξαναπαρακαθήσει να ξαναδεί τα στοιχεία και να καταλήξει αν τα καταφέρει σε ετυμηγορία. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη σύγχιση και καθυστέρηση, έπαιξε το γεγονός ότι η νομική ομάδα της Άμπερ κατέθεσε κάποια “τελικά επιχειρήματα” τα οποία η ομάδα του Τζόνι θεώρησε ακατάλληλα και ζήτησε από τους ενόρκους να αγνοηθούν, κάτι που δημιουργεί μια επιμέρους ευθύνη απόφασης εκ μέρους τους.

Limassol Today - Amber Johhny

Το τελικό επιχείρημα αφορά μια δήλωση από την ομάδα της Άμπερ, πως αν «δικαιωθεί» η ηθοποιός, η απόφαση αυτή θα αποτελεί ένα «μήνυμα στήριξης σε κάθε θύμα ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο». Οι νομικοί σύμβουλοι του Ντεπ επικαλέστηκαν πως η δήλωση αυτή λειτουργεί παραπλαντητικά κι «έχει σκοπό να κάνει την επιτροπή να επικεντρωθεί σε έναν ευρύτερο κοινωνικό στόχο, πέρα ​​από την υπόθεση».

Εάν ο Ντεπ δεν αποδεχθεί το αποτέλεσμα, η νομική του ομάδα μπορεί να ασκήσει έφεση. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι δικηγόροι της Άμπερ Heard προσπάθησαν να εμποδίσουν την προοπτική άσκησης έφεσης, αλλά η αξίωσή τους απορρίφθηκε από τον δικαστή.

Υπάρχει επίσης μια ταυτόχρονη υπόθεση κατά την οποία η Heard μήνυσε τον πρώην σύζυγό της για αποζημίωση που σχετίζεται με αυτήν ακριβώς τη δίκη. Τον Ιανουάριο του 2021, η Χερντ άσκησε αγωγή για 100 εκατομμύρια δολάρια, υποστηρίζοντας ότι ο Ντεπ είχε διαπράξει μια «εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης» εναντίον της. Η μήνυση συνεχίστηκε με τον ισχυρισμό ότι οι ενέργειες της Ντεπ για την παραπομπή της υπόθεσης στο δικαστήριο αποτελούν συνέχεια της «κακοποίησης και παρενόχλησης» που είχε αναφέρει στο αρχικό άρθρο στην Washington Post πριν από χρόνια, πάνω στο οποίο ο Τζόνι Ντεπ βάσισε την αγωγή του επικαλούμενος ότι το συγκεκριμένο άρθρο του κατέστρεψε την καριέρα.

Limassol Today - Johhny Amber

Κανείς στη φυλακή

Κάτι που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν δικάζεται βία σε επίπεδο ποινικής υπόθεσης. Η δικαστική υπόθεση μεταξύ των πρώην συντρόφων Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ ξεκίνησε το 2018 όταν η τελευταία έγραψε ένα άρθρο στην The Washington Post που περιγράφει τον εαυτό της ως «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση».

Αν και δεν αναφέρθηκε ακριβώς το όνομα του στο κομμάτι, ο Ντεπ ισχυρίστηκε ότι η Χερντ αυτόν υποδείκνυε και τον δυσφήμησε στη διαδικασία συγγραφής του άρθρου και της έκανε μήνυση για απώλεια κερδών από τη φήμη του που καταστράφηκε και τις συνεργασίες και δουλειές που έχασε. Η υπόθεση έχει εκδικαστεί σε αστικό δικαστήριο και όχι ως ποινική υπόθεση, επομένως δεν θα ζητηθεί από τους ενόρκους να αποφασίσουν την ενοχή και την αθωότητα κανενός.

Αντίθετα, οι ένορκοι θα αποφασίσουν απλώς ποια πλευρά είναι σωστή στο ισοζύγιο πιθανοτήτων. Η νομική ομάδα του Ντεπ ισχυρίζεται ότι η πρώην σύζυγός του τον δυσφήμησε, αν το δικαστήριο διαπιστώσει ότι αυτό συνέβη, τότε θα αποφανθεί υπέρ του. Αν όχι, η Χερντ θα είναι ο νικητής στο δικαστήριο και δεν θα του καταβάλει αποζημιώσεις.

Limassol Today - Depp V Heard Defamation Case Continues In Fairfax, Virginia
Actor Amber Heard leaves the Fairfax County Circuit Courthouse following her ex-husband Johnny Depp’s defamation case against her, in Fairfax, Virginia, U.S., May 27, 2022. REUTERS/Evelyn Hockstein

Ποια είναι η τιμωρία σε μια υπόθεση αστικού δικαστηρίου;

Οι υποθέσεις αστικών δικαστηρίων, γνωστές και ως αγωγές εδώ, αφορούν κυρίως αποζημιώσεις και ο Ντεπ απαιτεί μια αρκετά σημαντική πληρωμή για την παραπλανητική και επιζήμια για αυτόν περιγραφή της σχέσης τους από την Άμπερ.

Στο δικαστήριο που κατέθεσε η ομάδα του ζήτησε αποζημίωση «όχι λιγότερο από 50 εκατομμύρια δολάρια». Τώρα αν μετά την αστική απόφαση, κάποιος/α από τους δύο προχωρήσει σε ποινική υπόθεση για τη βία, θα φανεί σε λίγο καιρό.

Limassol Today - Ff057780 D7ba 11ec B7d7 B0014bf1e18c

Πειρατικό πλοίο φτάνει έξω από το δικαστικό μέγαρο

Ένα τεράστιο πλοίο με θέμα τους «Πειρατές της Καραϊβικής» έφτασε έξω από το δικαστήριο στο Fairfax της Βιρτζίνια νωρίτερα όσο ήταν νύκτα εδώ αλλά η ώρα που οι ένορκοι συνέχιζαν να συζητούν για την απόφαση στην Αμερική. Ο Johnny Depp, ο πρωταγωνιστής των Πειρατών της Καραϊβικής, περίμενε να ακούσει την απόφαση, αλλά ταυτόχρονα απολάμβανε υποστήριξη από τους θαυμαστές του έξω.

Ο Έλον Μασκ τι σχέση έχει με την υπόθεση;

Ο Έλον Μασκ, ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, αναφέρθηκε πολλές φορές στη διάρκεια της ακρόασης, καθώς φαίνεται πως όσο ο Ντεπ κι η Heard ήταν σε περίοδο επανασύνδεσης, εκείνος ήταν το τρίτο πρόσωπο, διατηρώντας παράνομη σχέση μαζί της.

Limassol Today - Couple Johhny Amber

Ο Τζόνι Ντεπ σε αρκετές φάσεις της δίκης, μίλησε για τον τοξικό ρόλο που είχε ο Έλον Μασκ στη σχέση του με την Άμπερ κάτι που κατάφερε να κάνει την Άμπερ να χάσει τη ψυχραιμία της και να απεκδυθεί το ατάραχο κι ακούνητο πρόσωπο που χαρακτηριστικά είχε και μας έμεινε, κατά τις ακροάσεις όσο άκουγε μαρτυρίες.

Και ενώ ο Έλον Μασκ μας συνηθίζει να σχολιάζει στο τουίτερ μόνο για κρυπτονομίσματα κι επιχειρήσεις, κάποια στιγμή απάντησε κάτω από ένα tweet του ερευνητή του ΜΙΤ και podcaster Lex Friedman.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης