Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΛάθος σε γραπτό στην εξέταση Νέων Ελληνικών της Γ' Γυμνασίου

Λάθος σε γραπτό στην εξέταση Νέων Ελληνικών της Γ’ Γυμνασίου

Τα λάθη πρέπει να αποφεύγονται, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, σε σχέση με το γραπτό των Νέων Ελληνικών της Γ’ Γυμνασίου που περιείχε κείμενο που ένα σχολείο είχε διδάξει στους μαθητές, σημειώνοντας παράλληλα ότι από την επικοινωνία που είχαν με το Υπουργείο, αυτό εξετάζει διορθωτικά μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας ή αύριο.

«Δυστυχώς συμβαίνουν λάθη που δεν έπρεπε να γίνονται δεδομένου ότι η διαδικασία που ακολουθείται αποφασίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας», είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.

Όπως εξήγησε, τα σχολεία μαζί με την διδασκαλία της λογοτεχνίας καλούνται να κάνουνε κάποια παράλληλα κείμενα μαζί με το κείμενο που είναι στην διδακτέα ύλη για σκοπούς σύγκρισης, εξέτασης.

Αυτά τα κείμενα, συνέχισε, τα σχολεία καλούνται να τα στείλουν στο Υπουργείο για να αποφύγει να τα βάλει στις εξετάσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση, πρόσθεσε, παράλληλα με άλλα κείμενα που στάλθηκαν από διάφορα σχολεία πάρθηκε από ένα σχολείο και συμπεριλήφθηκε τελικά στο εξεταστικό δοκίμιο.

«Επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο, το οποίο εξετάζει το ζήτημα και θα ανακοινωθούν διορθωτικά μέτρα σήμερα αύριο. Δυστυχώς συμβαίνουν λάθη, θα πρέπει όμως να αποφεύγονται δεδομένου ότι είναι διαδικασία που το ίδιο Υπουργείο αποφάσισε για να στέλνονται τα κείμενα από τα σχολεία», συμπλήρωσε.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης