Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΜετά το μπάχαλο των τελευταίων ημερών, 5 σημεία μοριακού ελέγχου αύριο στη...

Μετά το μπάχαλο των τελευταίων ημερών, 5 σημεία μοριακού ελέγχου αύριο στη Λεμεσό

Το συνεχές μπάχαλο που επικράτησε το τελευταίο 48ωρο στη διαδικασία των μοριακών τεστ, υποβάλλοντας σε αφάνταστη ταλαιπωρία εκατοντάδες εργαζόμενους που διακινούνται από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, καθώς δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν στα σημεία δειγματοληψίας που είχαν οριστεί,  υποχρέωσε το Υπουργείο Υγείας, υπό το βάρος και των διαμαρτυριών των επηρεαζόμενων πολιτών, να προβεί σε κάποιες άλλες διευθετήσεις που θα ισχύσουν από αύριο.

Μετά και τον απίστευτο συνωστισμό που είχε παρατηρηθεί  σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στους δύο χώρους εξέτασης που λειτούργησαν αρχικά, η αύξηση των σημείων δειγματοληψίας και πάλι δεν κατάφερε να επιλύσει το πρόβλημα. Από τη μια, λόγω βροχής έκλεισε ο χώρος της πρώην Υπεραγορά Πισσαρίδη που δεχόταν το μεγαλύτερο όγκο των υπό εξέταση εργαζομένων ενώ από την άλλη, τόσο την Παρασκευή όσο και σήμερα είχε παρατηρηθεί έλλειψη των μοριακών τεστ με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να γυρίζουν από σημείο σε σημείο δειγματοληψίας αναζητώντας τρόπο να εξυπηρετηθούν.

Απαντώντας στις διαμαρτυρίες των πολιτών που βρέθηκαν σε μια ατέρμονη ταλαιπωρία, το Υπουργείο, υποστήριξε ότι το πρόβλημα στο διαμοιρασμό των τεστ επηρέασε κυρίως το χώρο δειγματοληψιών στην πρώην υπεραγορά Πισσαρίδη, ωστόσο μετά από συνεννόηση με το χημείο, στάλθηκε μεγαλύτερη ποσότητα αναλώσιμων για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Σε σχέση με την αίτηση για δειγματοληψία, το Υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση του, ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα να γίνει η αίτηση ηλεκτρονικά ή να συμπληρωθεί επιτόπου και ότι ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, έδωσε εκ νέου ενημέρωση στους δειγματολήπτες για να μην διώχνουν κόσμο, αν δεν έχει συμπληρωθεί ηλεκτρονικά η αίτηση.

Λόγω της συνεχούς αυξημένης προσέλευσης που παρατηρήθηκε στα σημεία όπου διενεργούνται δειγματοληψίες το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι αύριο Κυριακή, στη Λεμεσό θα λειτουργήσουν οι ακόλουθοι χώροι:

Χώρος στάθμευσης Σταδίου  «Σπύρος Κυπριανού» (Παλαί ντε Σπορ – σημείο Α)8 π.μ.-6 μ.μ.
Χώρος στάθμευσης Σταδίου «Σπύρος Κυπριανού» (Παλαί ντε Σπορ – σημείο Β)8 π.μ.-6 μ.μ.
Πάρκο Γλαύκου Κληρίδη, Γερμασόγεια (επί της Οδού Αμερικάνας)8 π.μ.-6 μ.μ.
Μέγαρο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Φραγκλίνου Ρούσβελτ 80)8 π.μ.-6 μ.μ.
Χώρος στάθμευσης Λαϊκής Αγοράς Επαμεινώντα8 π.μ.-6 μ.μ.
Και τέσσερα σημεία για rapid test

Σε ότι αφορά τις κινητές μονάδες δειγματοληψίας που διενεργούν τον πληθυσμιακό έλεγχο με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), αύριο θα λειτουργήσουν στην περιοχή της Λεμεσού, τέσσερα σημεία εξέτασης, από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

Πλατεία Γρηγόρη Αυξέντιου (Διοικητήριο)
Χώρος στάθμευσης υπεραγοράς ΑΛΦΑΜΕΓΑ (Λινόπετρα)
-Limassol Shopping Centre, Πολεμίδια (πρώην Ορφανίδης)
-Πλατεία Ελευθερίας (Επισκοπή)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30 λεπτών από τη δειγματοληψία.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης