Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΜηνύματα ειρήνης από την αντιρατσιστική εκδήλωση του Σαββάτου στην Λεμεσό

Μηνύματα ειρήνης από την αντιρατσιστική εκδήλωση του Σαββάτου στην Λεμεσό

Του Χρήστου Χαραλάμπους

Με απόλυτα ειρηνικό τρόπο και επιτυγχάνοντας τον σκοπό της, πραγματοποιήθηκε η αντιρατσιστική εκδήλωση στην Λεμεσό, δίνοντας σαφή μηνύματα προς  το κράτος και την κοινωνία για τις σχέσεις των ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια χώρα αλλά και για το πώς αντιμετωπίζεται το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η εκδήλωση που έγινε κατά μήκος της Ακτής Ολυμπίων και στην οποία μετείχαν αρκετές εκατοντάδες πολίτες , ήταν και μια απάντηση στην τρομοκρατία και την βία που κυριάρχησαν στην ρατσιστική εκδήλωση της Παρασκευής, κατά την οποία οργανωμένα φασιστικά στοιχεία, επιδόθηκαν σε ανελέητους ξυλοδαρμούς και καταστροφές  περιουσιών που ανήκουν κατά κύριο λόγο σε Σύριους και άλλους υπηκόους τρίτων χωρών.

Ο κόσμος που συμμετείχε στην εκδήλωση, συγκεντρώθηκε στην περιοχή του ΓΣΟ και κάτω από δρακόντεια μέτρα  αστυνόμευσης, πορεύτηκε κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, χωρίς να σημειωθεί κανένα έκτροπο.

Κύρια συνθήματα των διαδηλωτών ΄τα οποία αναγράφονταν και στα πανό τους, ήταν «Ισότητα, Αγάπη, Αλληλεγγύη», «Στον δρόμο, στον δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο», «Ούτε Λεμεσό, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Ειρήνη τις κοινότητες-Πόλεμο στον φασισμό».

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, η Αστυνομία μετά από πληροφορία ότι 43χρονος, κάτοικος Λάρνακας, υποκινεί πρόσωπα από διάφορες επαρχίες ώστε να πάνε στον χώρο της εκδήλωσης και να εναντιωθούν στους συμμετέχοντες, τον εντόπισε και τον συνέλαβε.

Εξάλλου, σε έρευνα που έγινε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος με συνεπιβάτες τέσσερα πρόσωπα ηλικίας 28, 24, 34 και 20 ετών, όλοι κάτοικοι Λευκωσίας, εντοπίσθηκε τσάντα που περιείχε τρία σπρέι, ένα μεταλλικό σφυρί και μια κουκούλα, τα οποία ανήκαν στον 24χρονο, ο οποίος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής και μεταφοράς επιθετικού οργάνου.

Έρευνα έγινε και σε όχημα που οδηγούσε 20χρονος, με συνεπιβάτες ακόμη τρεις 23χρονους και έναν 20χρονο, επίσης όλοι κάτοικοι Λευκωσίας.

Limassol Today - Mde

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν δύο σιδερογροθιές, τρία μαχαίρια και ένας πυροσβεστήρας, κι ως εκ τούτου συνελήφθηκαν και οι πέντε νεαροί  για τα αυτόφωρα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της παράνομης κατοχής και μεταφοράς επιθετικών οργάνων και μαχαιροφορίας.

Όλοι οι συλληφθέντες, αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης