Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΝίπτει τας χειρας της η Cyprus Airways για το περιστατικό με την...

Νίπτει τας χειρας της η Cyprus Airways για το περιστατικό με την Ραφαέλλα

Με μια λιτή ανακοίνωση η αεροπορική εταιρεία Cyprus Airways, «απαντά» με αοριστολογίες στην ανάρτηση – καταγγελία της Ραφαέλας Μιλτιάδους, η οποία αναφέρει ότι «την περασμένη Πέμπτη 2 Μαρτίου ώρα 18:20, η υπεύθυνη σου στο αεροδρόμιο Λάρνακας μου ανακοίνωσε ότι δε δικαιούμαι να επιβιβαστώ στην πτήση CY312 για Αθήνα, καθώς ταξίδευα ασυνόδευτη, ανάπηρη γυναίκα!».

Η Ραφαέλλα εξήγησε πως «το πρόβλημα – σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς της εταιρείας–», εναπόκειτο στο ότι δεν είχε συνοδό και δεν μπορούσε να κάνει η ίδια βηματάκια στην καμπίνα του αεροσκάφους της εταιρείας, άρα αυτομάτως δεν είχε θέση σε αυτό.

Μάλιστα άτομο από την εταιρεία ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ότι η Ραφαέλλα έπρεπε να ειδοποιήσει προηγουμένως -24 ώρες πριν- τουλάχιστον για το ότι θα χρειαζόταν συνοδό. Εντούτοις σύμφωνα με τη κοπέλα και όσα έγραψε στην ανάρτηση της, «η επίσημη ιστοσελίδα σου δε μου έδωσε την ευκαιρία 1. να σου πω ότι έχω κινητικά προβλήματα και 2. ότι λόγω αυτών χρειάζομαι το ειδικά προσαρμοσμένο αμαξίδιο για να με μεταφέρεις στη θέση μου από την πόρτα του αεροσκάφους σου. Κι άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ που με αναγκάζεις να ταξιδεύω με συνοδό, ενώ είμαι ένα απολύτως λειτουργικό άτομο και κυριότερα που δε με ενημέρωσες για αυτή μου την “υποχρέωσή” ούτε όταν έκλεινα το εισητήριό μου, ούτε κατά το check-in, αλλά προτίμησες να μου το ανακοινώσεις εκβιαστικά μία ώρα πριν από την πτήση μου στην Πύλη 27».

Αυτούσια η απάντηση της εταιρίας όπως μας εστάλη σε ηλεκτρονικό μήνυμα:

Η Cyprus Airways δηλώνει τις ειλικρινείς απολογίες της για αυτό το τόσο ατυχές περιστατικό που αφορά τον επιβάτη με μειωμένη κινητικότητα.

Η Cyprus Airways, ως ο σημαιοφόρος Αερομεταφορέας του νησιού μας, δεσμεύεται να μεταφέρει όλους τους επιβάτες στον προορισμό τους, ωστόσο, ως αεροπορική εταιρεία, πρέπει να τηρούμε τους τοπικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους κανονισμούς (IATA) και να τους ενισχύουμε.

Είναι απογοητευτικό όταν ορισμένοι από αυτούς τους κανονισμούς δεν γίνονται δεκτοί από τους επιβάτες μας, ενώ πάντα καταβάλλουμε επιπλέον προσπάθεια για να βρούμε λύσεις. Στην περίπτωση αυτή, ο συγκεκριμένος επιβάτης έχει μεταφερθεί με επιτυχία από και προς τον προγραμματισμένο προορισμό του.

Ελπίζουμε όλοι οι επιβάτες μας να καταλάβουν ότι η συλλογική τους ασφάλεια έρχεται πρώτη.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη αυτή την υπόθεση και την πρόσφατη δέσμευση προς την Παρ ολυμπιακή Επιτροπή της Κύπρου, ως χορηγοί της, η Cyprus Airways θα επανεξετάσει και θα πραγματοποιήσει πρόσθετες εκτιμήσεις κινδύνου για να διασφαλίσει ότι όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς και υποστηρίζονται και εξυπηρετούνται με τη μέγιστη προσοχή.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης