Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΟ Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων ζητά πάταξη «παρανόμων»

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων ζητά πάταξη «παρανόμων»

Σε «παράνομη» προσφορά υπηρεσιών και δραστηριοτήτων στις παραλίες της Κύπρου από μη αδειούχους, μη προσοντούχους και «πειρατές», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας, καλώντας τους αρμοδίους φορείς να λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα πάταξης.

Παρά το γεγονός, σημειώνει, ότι τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και η Λιμενική Αστυνομία καταβάλλουν προσπάθειες για καταπολέμηση του φαινομένου, εντούτοις οι καθ’ ύλην αρμόδιοι που είναι η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών και οι  Παράλιοι Δήμοι και Κοινότητες συνεχίζουν να «κρατούν μια στάση ανοχής με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις».

Για την λειτουργία και παροχή υπηρεσιών Θαλασσίων Αθλημάτων, αναφέρει, υπάρχει σχετική Νομοθεσία και Κανονισμοί.  «Οι νόμιμοι αδειούχοι επαγγελματίες εξασφαλίζουν τις σχετικές άδειες μέσω της διαδικασίας προσφορών, ο εξοπλισμός ελέγχεται από επιθεωρητές του Υφυπουργείου Ναυτιλίας για την καταλληλόλητα του, τα σκάφη και τα άλλα μέσα που χρησιμοποιούν αδειοδοτούνται για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια», προσθέτει.

Στην περίπτωση των «παρανόμων» που δραστηριοποιούνται «ανεξέλεγκτα» σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, εξηγεί, τίποτα δεν ελέγχεται και τίποτα δεν προστατεύει τους χρήστες όσον αφορά την ασφάλεια και την υγεία. 

«Πέραν από τις παρανομίες στη θάλασσα προβάλουν και διαφημίζουν μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για υπηρεσίες Θαλασσίων Αθλημάτων, πράγμα που η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος θα πρέπει να επιληφθεί. Δυστυχώς ακόμα και Ναυτικοί Όμιλοι με καθαρά κερδοσκοπικά κίνητρα προβαίνουν σε τέτοιες δραστηριότητες ή επιτρέπουν σε άλλους να χρησιμοποιούν τους χώρους και τις εγκαταστάσεις των ομίλων για παράνομη παροχή αυτών των υπηρεσιών», προστίθεται.

Ο Σύνδεσμος καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να θέσουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια, την αποφυγή ατυχημάτων, την εφαρμογή των Νόμων και Κανονισμών και την πάταξη των «παρανόμων» και οι παράλιοι Δήμοι και Κοινότητες να επιτηρούν και να τιμωρούν σύμφωνα με τον Νόμο όσους παρανομούν.  Σημειώνει επίσης, ότι η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών οφείλει να δώσει σχετικές οδηγίες.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης