Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι χρήσιμες οδηγίες για νεοσύλλεκτους από το υπ. Άμυνας

 Οι χρήσιμες οδηγίες για νεοσύλλεκτους από το υπ. Άμυνας

Το Υπουργείο Άμυνας ενόψει της κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2023 ΕΣΣΟ που θα πραγματοποιηθεί από 10 μέχρι 14 Ιουλίου στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Στρατόπεδο «Χρ. Σαμάρα» στην Αθαλάσσα (4ο ΤΒΟ) και από 11 μέχρι 13 Ιουλίου στο ΚΕΝ Πάφου, υπενθυμίζει χρήσιμες οδηγίες και συστάσεις.

Συγκεκριμένα οι στρατεύσιμοι καλούνται να προσέλθουν για κατάταξη την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα όπως αναγράφεται στο σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης, με στρατιωτική στολή (εφόσον την έχουν παραλάβει).

Πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους το δελτίο ταυτότητας ή οποιονδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, από το οποίο να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία τους, το σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης που έχουν λάβει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ή τους έχει επιδοθεί από το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο (δύναται να επιδεικνύεται και σε ηλεκτρονική μορφή) και όλα τα είδη ιματισμού και υπόδησης εφόσον τα έχουν παραλάβει.

Επίσης πρέπει να έχουν ιατρική βεβαίωση σε περίπτωση κατά την οποία ο στρατεύσιμος λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας και ιατρικές γνωματεύσεις – εκθέσεις, για τυχόν προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητά του για εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, σε περίπτωση κατά την οποία δεν παρουσιάσθηκε για εξέταση στις Υγειονομικές Επιτροπές, το προηγούμενο διάστημα.

Οι νεοσύλλεκτοι καλούνται επίση να έχουν βεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), σε περίπτωση κατά την οποία τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού δεν υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή παραδόθηκαν κατά την εξέταση από τις Υγειονομικές επιτροπές.

Επίσης σε περίπτωση κατά την οποία o στρατεύσιμος δεν υπόβαλε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή παράδωσε κατά την εξέταση από τις Υγειονομικές επιτροπές την Βεβαίωση εμβολιαστικής κατάστασης και ομάδα αίματος, να την προσκομίσει.

Για αποφυγή τυχόν ταλαιπωρίας, οι στρατεύσιμοι καλούνται να μην προσέρχονται με δικά τους οχήματα, καθώς με το πέρας της κατάταξής τους, θα μεταφερθούν αυθημερόν στις Μονάδες τους με μέριμνα της Εθνικής Φρουράς.

Η ορκωμοσία είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουλίου, η ώρα 08:00.  Περισσότερες πληροφορίες, για τον τόπο και χρόνο προσέλευσης θα λάβουν οι στρατεύσιμοι από τις Διοικήσεις των Μονάδων, για ενημέρωση των οικείων τους.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης