Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΌσα ως τώρα είπε ο Αβέρωφ για το μεταναστευτικό

Όσα ως τώρα είπε ο Αβέρωφ για το μεταναστευτικό

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε προ εβδομάδων κι αφού είχαν ξεσπάσει τα επεισόδια στην Πουρνάρα, σε γραπτή δήλωσή του, ότι παρακολουθεί τα όσα επισυμβαινουν στο Πουρνάρα με «απογοήτευση και οργή, όπως αισθάνεται ο κάθε Κύπριος πολίτης», προσθέτοντας ότι η χώρα μας έχει αναλάβει πολύ μεγαλύτερες ευθύνες και υποχρεώσεις από αυτές που της αναλογούν και το ελάχιστο που αναμένει είναι τον στοιχειώδη σεβασμό.

“Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε φιλοξενία και προστασία σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη” δήλωσε ο κ. Νεοφύτου, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν όρια τα οποία έχουν ξεπεραστεί και πως η ανοχή μας θα είναι μηδενική προς όσους δεν σέβονται τους νόμους, την τάξη και κυρίως τους πολίτες της χώρας που τους φιλοξενεί.

Επιπρόσθετα, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Roberta Metsola δέχτηκε πρόσφατα στο γραφείο της τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου καθώς και αντιπροσωπεία του κόμματος. Η κ. Μetsola και ο κ. Νεοφύτου συζήτησαν εις βάθος για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την Ευρώπη, τους Ευρωπαίους πολίτες και φυσικά την Κύπρο. Κυρίως θέμα της συνάντησης ήταν το μεταναστευτικό ως θέμα που απασχολεί όλη την Ευρώππη.

Μετά το πέρας της συνάντησης η κ. Μετσόλα δήλωσε τα εξής:

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ώρα για την Ευρώπη, για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για κάθε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και για την Κύπρο. Είχα τη χαρά να επισκεφτώ την Κύπρο πριν μερικές εβδομάδες και είδα τις προκλήσεις επί του εδάφους, την ανάγκη για επαυξημένη ευρωπαϊκή ενότητα όσο αφορά τις κυρώσεις, στην αντιμετώπιση των υβριδικών απειλών, το μεταναστευτικό και φυσικά στην ενεργειακή κρίση. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας, είμαστε εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να καταστήσουμε σίγουρο ότι θα απαντάμε σε πραγματικό χρόνο στις ανησυχίες των πολιτών. Έχουμε τα εργαλεία και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθούμε με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, να μιλήσουμε για το κυπριακό, για τα θέματα της παράτυπης και παράνομης μετανάστευσης και τα θέματα του ενεργειακού. Ανήκουμε στην ίδια ευρωπαϊκή ομάδα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης