Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΙΔΙΑ - Έρχεται το αντιβιοτικό που ήταν έλλειψη

ΠΑΙΔΙΑ – Έρχεται το αντιβιοτικό που ήταν έλλειψη

Διαθέσιμες ποσότητες τις επόμενες μέρες του παιδικού αντιβιοτικού, που είναι έλλειψη

Αρκετές ποσότητες από γνωστό παιδικό αντιβιοτικό, το οποίο το τελευταίο διάστημα είναι έλλειψη, θα διαθέτει τις επόμενες μέρες η Κύπρος, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος ανέφερε πως πρόκειται για ένα φάρμακο που μπορεί να παραχθεί και στην Κύπρο και η παραγωγή του ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Κληθείς, μετά την επίσκεψη του στο Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, όπου θα διενεργούνται εξετάσεις σε παιδιά από ομάδα ορθοπεδικών ιατρών των νοσoκομείων Shriners των ΗΠΑ, να απαντήσει για την έλλειψη του συγκεκριμένου φαρμάκου, ο Υπουργός Υγείας είπε πως έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχουν αρκετές ποσότητες τις επόμενες ημέρες του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαντέλα, πρόκειται για εισαγόμενο αντιβιοτικό φάρμακο, το οποίο, ωστόσο, παράγεται και στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι «θα έχουμε παραγωγή τις επόμενες ημέρες».

«Υπήρχε έλλειψη ενός συγκεκριμένου φαρμάκου. Έχω διαβεβαιώσεις ότι το συγκεκριμένο φάρμακο θα το έχουμε σε αρκετές ποσότητες τις επόμενες μέρες. Είναι ένα φάρμακο που μπορούμε να το παράξουμε και στη χώρα μας και θα έχουμε παραγωγή τις επόμενες ημέρες»

Οι κυπριακές βιομηχανίες πρόκειται να αυξήσουν στο μέγιστο την παραγωγή του συγκεκριμένου φαρμάκου τις επόμενες μέρες, ώστε να καλυφθούν κενά τα οποία τυχόν να υπάρξουν.

«Ουσιαστικά δεν έχουμε έλλειψη, αφού το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να παραχθεί και στην Κύπρο και τις επόμενες μέρες θα αυξηθεί η παραγωγή του από την κυπριακή φαρμακοβιομηχανία»

Οικονομικές ήταν οι διαφορές που έχουν προκύψει μεταξύ ΟΑΥ και Φαρμακοποιών.

Όπως είπε ο κ. Χατζηπαντέλα, η σύσκεψη αφορά οικονομικές διαφορές που έχουν τα φαρμακεία με τον ΟΑΥ, για να σημειώσει ότι «συντονιστικό ρόλο ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας, με την ελπίδα να βρεθεί λύση και να μην έχουμε οποιεσδήποτε απεργίες, που μπορεί να έχουμε, αν δεν βρεθεί μια λύση».

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης