Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠλάνο για το μεταναστευτικό εντός ενός μηνός θα υποβάλει Διατμηματική Ομάδα

Πλάνο για το μεταναστευτικό εντός ενός μηνός θα υποβάλει Διατμηματική Ομάδα

Τη σύσταση Διατμηματικής Ομάδας, για την υποβολή εντός ενός μηνός, συγκεκριμένου πλάνου προς αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, αποφάσισε η διυπουργική σύσκεψη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, που συγκάλεσε την Πέμπτη ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

«Η σύσκεψη αποφάσισε τη σύσταση Διατμηματικής ομάδας υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, αποτελούμενη από εκπροσώπους των εμπλεκόμενων τμημάτων και υπηρεσιών, με όρο εντολής την εξεύρεση πολιτικών για αποτροπή των παράτυπων ροών, αλλά και τη διαχείριση των υφιστάμενων αριθμών υπηκόων τρίτων χωρών», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών μετά τη σύσκεψη.

Κατά τη σύσκεψη, προστίθεται, συζητήθηκε όπως η διατμηματική ομάδα εστιάσει, μεταξύ άλλων, στην εκ νέου χαρτογράφηση της παρούσας κατάστασης και διερεύνηση πρόσθετων δράσεων στους τομείς  της παράνομης εργοδότησης, των κοινωνικών παροχών και της σχολικής ένταξης παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία. Πρόσθετα θα εξετάσει πολιτικές για την κοινωνική ένταξη όσων έχουν δικαίωμα παραμονής στη Δημοκρατία, με έμφαση στα άτομα που τους παραχωρήθηκε το καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Η διατμηματική ομάδα θα έχει περιθώριο περίπου ενός μήνα για να επεξεργαστεί και να υποβάλει συγκροτημένο πλάνο εισηγήσεων προς τη Διυπουργική για λήψη σχετικών αποφάσεων.

Η σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών είχε ως στόχο τον συντονισμό για ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών πρακτικών με λήψη πρόσθετων μέτρων για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Σε αυτή συμμετείχαν οι αρμόδιοι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Παιδείας, Εργασίας, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, ο Βοηθός Αρχηγός για την προστασία των συνόρων και Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων και του Υφυπουργείου.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν, επίσης, και η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Ασύλου, της Νομικής Υπηρεσίας και άλλοι υπηρεσιακοί.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης