Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠολιτικοί έδωσαν τον οβολό τους στον Ραδιομαραθώνιο

Πολιτικοί έδωσαν τον οβολό τους στον Ραδιομαραθώνιο

Τις εισφορές τους στον παγκύπριο έρανο που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο για τον Ραδιομαραθώνιο 2022, κατέθεσαν σε περίπτερο του Ραδιομαραθωνίου, στη Λεωφόρο Σταυρού, πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου είπε ότι βρισκόμαστε εδώ σήμερα σε αυτή την ωραία γιορτή, χαράς και αγάπης για να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Ραδιομαραθωνίου, μια προσπάθεια που εδώ και χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

“Να δώσω τα συγχαρητήριά μου, είπε η Υπουργός, στους διοργανωτές και στους εκατοντάδες εθελοντές, που με αγάπη και θέρμη υποστηρίζουν αυτό τον θεσμό. Σαν πολιτεία στηρίζουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή που καταβάλλεται και σας ευχαριστώ από καρδιάς για όλα αυτά που προσφέρετε στα παιδιά με ειδικές ανάγκες”

Ο αντιπρόσωπος της εθνικής ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή Βαρτκές Μαχτεσιάν, δήλωσε ότι η αρμενική κοινότητα δηλώνει παρούσα σε αυτή την τεράστια προσπάθεια με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που το έχουν τόση πολλή ανάγκη. “Εύχομαι εκ μέρους της κοινότητας στους εθελοντές και στις εθελόντριες καλή επιτυχία”, είπε.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, παραδίδοντας την εισφορά από πλευράς ΔΗΣΥ, δήλωσε ότι “είμαστε εδώ εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού και με τη δύναμη της αγάπης μας, που είναι και το κεντρικό μήνυμα σήμερα του Ραδιομαραθωνίου για να καταθέσουμε μια μικρή εισφορά για όλους εκείνους που έχουν μεγάλη ανάγκη”. Τόνισε ότι το κράτος έχει την υποχρέωση να στηρίζει, να δυναμώνει, να ενισχύει και να ανοίγει δρόμους για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση από τους υπόλοιπους των πολιτών. Ο κ. Τορναρίτης ευχαρίστησε από καρδιάς τη CNP ασφαλιστική και το ΡΙΚ που πάντοτε στηρίζουν αυτή την φιλόδοξη, ανθρώπινη προσπάθεια “που στο τέλος της ημέρας ενώνει τους ανθρώπους, ενώνει τους Κύπριους πολίτες”.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου έδωσε την εισφορά του ΑΚΕΛ και δήλωσε ότι, “είμαστε εδώ και φέτος στον Ραδιομαραθώνιο για να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας, στους εμπνευστές, στους οργανωτές, στους πρωταγωνιστές, στους πολλούς εθελοντές που συμμετέχουν σε αυτό το πανηγύρι της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης”.

Πρόσθεσε ότι “στηρίζουμε και εμείς αυτή την προσπάθεια που είναι πάρα πολύ σημαντική και την ίδια ώρα θέλω να πω ότι τόσο ο Ραδιομαραθώνιος όσο και η μαζική συμμετοχή στον Ραδιομαραθώνιο, τόσο από πλευρά προσφοράς, όσο και από πλευράς συνεισφοράς, απλά μας υπομιμνήσκει την ανάγκη όπως το κράτος, η πολιτεία έχει έμπρακτα σε πρώτη προτεραιότητα τις πολιτικές στήριξης παιδιών με αναπηρίες με προβλήματα υγείας, τόσο αυτών, όσο και των οικογενειών τους”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι ο Ραδιομαραθώνιος να συνεχίσει αυτό το πολύτιμο κοινωνικό έργο, αυτό τον πολύτιμο θεσμό για την κοινωνία της Κύπρου για να συνεχίσει να προσφέρει την απαραίτητη στήριξη στα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, σε δυσπραγούσες οικογένειες που χρειάζονται αυτή την έμπρακτη στήριξη. Επομένως, συνέχισε, “για ακόμα μία φορά οφείλουμε να συγχαρούμε τους διοργανωτές για τη συνέχιση αυτού του σημαντικού θεσμού, που μας συγκινεί”.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, ανέφερε ότι ο Ραδιομαραθώνιος αποτελεί μια γιορτή της φιλανθρωπίας, γιορτή του εθελοντισμού. Το ΕΛΑΜ, είπε, “ως ένα πολιτικό κόμμα που βρίσκεται δίπλα στους άπορους συμπατριώτες μας, γνωστό για τη φιλανθρωπική του δράση, στηρίζει τον Ραδιομαραθώνιο και ταυτόχρονα καλεί τους πολίτες να αγκαλιάσουν το συγκεκριμένο έργο”. Πρέπει, συνέχισε, το μήνυμα που θα στείλουμε να είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα κοινωνικό κράτος, ένα κράτος πρόνοιας που θα στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μάριος Κάρογιαν, δήλωσε ότι, η εισφορά φέτος εκτός του συμβολισμού θα είναι και για τη μνήμη του Αρχιεπισκόπου. Παραδίδοντας την εισφορά προς τον Ραδιομαραθώνιο ο κ. Κάρογιαν ανέφερε ότι για ακόμα μια χρονιά συμμετέχουμε σε αυτό το φεστιβάλ ανθρωπιάς, ένας θεσμός που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του κυπριακού λαού και που μας θυμίζει ότι δεν εξαντλείται η υποχρέωσή μας απλώς στις θεωρητικές τοποθετήσεις, αλλά εμπράκτως θα πρέπει να αποδεικνύουμε ότι η ανθρωπιά, ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη, αλλά και τα δικαιώματα των παιδιών θα πρέπει θεσμικά να διασφαλίζονται. “Το κράτος, έστω και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θα πρέπει να ανανεώσει και να εμπλουτίσει το οπλοστάσιό του, “έτσι που πραγματικά να είμαστε πολύ πιο έντονα, πολύ πιο αισθητά παρόντες σε όλα όσα χρειάζονται τα παιδιά μας”.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, είπε ότι μέσα σε ένα κόσμο που πλήττεται από καταστροφές, πανδημίες και πολέμους, μόνο η ανθρωπιά έμεινε για να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο, για ‘μας και τα παιδιά μας. Ευτυχώς, είπε, “στον τόπο μας υπάρχει ακόμα η ανθρωπιά, για αυτό και η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Ραδιομαραθωνίου για οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας στήριξης των ξεχωριστών παιδιών μας, είναι μεγάλη”. Παρόλα ταύτα, δήλωσε ότι, την ευθύνη για τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, την έχει το κράτος. Το κράτος οφείλει να είναι αρωγός και να στηρίζει πάνω σε συνεχή και αδιάλειπτη βάση τα παιδιά και τις οικογένειες τους, με έναν ολιστικό τρόπο, ώστε να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες τους και με απλές διαδικασίες για να μην ταλαιπωρούνται, κατέληξε.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ανέφερε ότι είναι με μεγάλη χαρά και συγκίνηση που σήμερα παραδίδει την εισφορά του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών στον Ραδιομαραθώνιο, μια δράση που θυμάται από τις πρώτες μέρες που ξεκίνησε. «Είναι πράγματι πολύ συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια με τα λεφτά που δίνουν. Νομίζω δεν υπάρχει οτιδήποτε αντίστοιχο στην Κύπρο όπως τον Ραδιομαραθώνιο και θα πρέπει να συγχαρώ όλους και τους διοργανωτές και ιδιαίτερα τους εθελοντές που ξεχύνονται στους δρόμους για έναν τόσο καλό σκοπό», είπε. Η πραγματικότητα, συνέχισε, είναι ότι “περιμέναμε από την κυβέρνηση να βοηθήσει και να μη χρειάζεται να γίνονται αυτά, αλλά φαίνεται ότι πάντα θα χρειάζεται η εθελοντική βοήθεια”.

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, Ιωσηφίνα Αντωνίου, παραδίδοντας την εισφορά της είπε ότι ο Ραδιομαραθώνιος έχει γίνει ο ορισμός της αγάπης του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο. “Θεωρώ ότι είναι πλέον ένας φάρος στήριξης και συμπαράστασης για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Εύχομαι χρόνο με τον χρόνο αυτή η συμπαράσταση να μεγαλώνει, ώστε να αγκαλιάζει περισσότερο κόσμο που πραγματικά το έχει ανάγκη”.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, συνεχάρη τους οργανωτές του Ραδιομαραθωνίου που για μια ακόμη χρονιά συνεχίζουν αυτό τον πολύτιμο θεσμό για την κυπριακή κοινωνία και για τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τα παιδιά που έχουν συγκεκριμένες ανάγκες. “Εύχομαι και ελπίζω ο θεσμός αυτός να συνεχιστεί, αλλά αυτό πρέπει να γίνει παράλληλα με την ανάληψη από μέρους του κράτους της κύριας ευθύνης για να σταθεί αλληλέγγυο προς τις ανάγκες που υπάρχουν στην κοινωνία μας και τέτοιοι θεσμοί να είναι πάντα, να ευδοκιμούν και να είναι συμπληρωματικοί”. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, “συγχαίρω όλους τους εθελοντές και όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη γιγάντια προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας”.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχάρη τους διοργανωτές του Ραδιομαραθωνίου για τον ρόλο τους και την προσπάθειά τους. Η προσπάθεια αυτή, είπε, όχι μόνο αναγνωρίζεται από τους οργανωμένους φορείς της πολιτείας, αλλά αναγνωρίζεται και από τον κυπριακό λαό και αυτό είναι η σημαντικότερη διάσταση της προσφοράς. Με αφορμή και τη σημερινή μέρα, συνέχισε, η προσφορά γίνεται και εις μνήμη του Μακαριότατου. Ο κ. Χριστοδουλίδης, συνεχάρη και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου για τη στήριξη και είπε ότι αυτό είναι ένδειξη ότι συνενώνοντας δυνάμεις μπορούμε σαφώς καλύτερα να ανταποκριθούμε και στις  προσδοκίες του κυπριακού λαού και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης, συνεχάρη με τη σειρά του τους διοργανωτές του Ραδιομαραθωνίου. “Είναι μια διοργάνωση που δείχνει ότι έχει διάρκεια αυτή η προσπάθεια και είναι αξιέπαινη”, είπε. Ανέφερε, επίσης, ότι πέραν του γεγονότος ότι βοηθούμε δυσπραγούντες ή ασθενούντες συνανθρώπους μας, είναι πολύ σημαντικό ότι τέτοιες κοινές δραστηριότητες ενισχύουν αισθήματα φιλαλληλίας και αλληλεγγύης.  

Ο υποψήφιος Πρόεδρος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης, παραδίδοντας την εισφορά του προς τον Ραδιομαραθώνιο, δήλωσε ότι είναι με μεγάλη του χαρά που χαιρετίζει για μια ακόμη χρονιά τη διοργάνωση του Ραδιομαραθώνιου. Ο Ραδιομαραθώνιος, πρόσθεσε, αποδεικνύει τις αρετές που διαθέτει αυτή η κοινωνία. Ο θεσμός, συνέχισε, είναι κόσμημα για την κυπριακή κοινωνία, που πλάι στις αδυναμίες που παρουσιάζουμε έχουμε ταυτόχρονα και αρετές που κοσμούν αυτό τον τόπο.    

Ο υποψήφιος Πρόεδρος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, παραδίδοντας το ποσό προς τον Ραδιομαραθώνιο είπε ότι ο Ραδιομαραθώνιος μας θυμίζει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες «και να θυμηθούμε, όπως κάθε χρόνο, τον κόσμο που υποφέρει». Εμείς ως Κύπριοι, συνέχισε, έχουμε φιλότιμο και αυτό το δείχνουμε πολλές φορές και ειδικά σε αυτή την ιερή εκδήλωση του Ραδιομαραθωνίου.

Η Αφροδίτη Αυγουστίνου, εκ μέρους του υποψηφίου Προέδρου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέα Δημητριάδη, είπε ότι είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε τον θεσμό του Ραδιομαραθωνίου, να συγχαρούμε όλους τους συντελεστές, τους εθελοντές και η κάθε εισφορά είναι σημαντική και πρέπει να στηριχθεί αυτός ο θεσμός ακόμη περισσότερο, ειδικότερα αυτές τις στιγμές τις οποίες βιώνουμε.

Εισφορές στον Ραδιομαραθώνιο έκαναν επίσης και ο Δήμαρχος Στροβόλου και ο Δήμαρχος Τσερίου, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας και πολλοί άλλοι.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης