Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠώς ενισχύουμε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες τα Χριστούγεννα

Πώς ενισχύουμε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες τα Χριστούγεννα

Η επίσκεψη μας στο “Σπίτι του Μάριου” την εβδομάδα που πέρασε, μέχρι σήμερα μας χαρίζει χαμόγελο. Η μεγάλη δουλειά που γίνεται από τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και το επίπεδο ζωής, εκπαίδευσης και δημιουργικότητας που μεταδίδεται στα παιδιά στα πρότυπα κέντρα ημέρας ενηλίκων, το Αικατερίνειο και το Σπίτι του Μάριου, είναι έμπνευση, φως και παραδείγματα. Προγράμματα που ενεργοποιούν δεξιότητες, που αναπτύσσουν το πνευματικό επίπεδο και αυξάνουν τις προοπτικές ενσωμάτωσης, αναζητούν τον τρόπο να είναι βιώσιμα. Και πρέπει να είναι βιώσιμα σε κοινωνίες περιληπτικές, σε κοινωνίες πρόνοιας.

Ξεναγηθήκαμε στους χώρους και είδαμε δημιουργίες, που με αφορμή τα Χριστούγεννα θα πωληθούν και θα ενισχύσουν αυτό το έργο. Και που μπορεί ο καθένας να αγοράσει, όχι μόνο για να συμβάλει οικονομικά, αλλά για να έχει ένα κομμάτι σπίτι του, το οποίο θα του προσθέσει αισθητικά αλλά και συναισθηματικά.

Τα παιδιά μας μίλησαν για τις εκδηλώσεις που θα συμμετέχουν και τις δράσεις που συνδιοργανώνουν. Και καλούν όλους μας τόσο στο Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι όσο και στο μελάνι της αγάπης.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης