Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΟ τρόπος που σχολιάστηκε το ψεσινό debate υποψηφίων

Ο τρόπος που σχολιάστηκε το ψεσινό debate υποψηφίων

Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε το ψεσινό debate και σας παραθέτουμε της σημερινές αντιδράσεις. Πολιτικές, σοβαρές, επικοινωνιακές, καυστικές, χιουμοριστικές, απαξιωτικές, υπερασπιστικές.

Πρώτο debate μεταξύ των υποψηφίων των μεγάλων κομμάτων για τις Προεδρικές Εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας και φαίνεται πως σαφές προβάδισμα στην επικοινωνιακή εικόνα δεν είχε κανείς από όσους συμμετείχαν, με τους τόνους και την ουσία να μην κτυπά πολιτικά καμπανάκια. Μάλιστα, πρωταγωνιστής της ψεσινής τηλεοπτικής προεκλογικής αντιμαχίας, ήταν ο σημερινός Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Limassol Today - κυβερνηση παρωδια
Limassol Today - τζου λο νικαρος
Limassol Today - ντιπεητ που σπιτι
Μαργαρίτα Καϊμακλιώτη – σύμβουλος στη βουλή

Είναι γεγονός ότι το Μον Πελεράν μας είχε δώσει ελπίδα μετά από χρόνια. Αναφέρομαι, βέβαια, σε όσους από εμάς θέλουμε λύση του κυπριακού. Το άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων, αδιαμφισβήτητα μας απογοήτευσε και μας πίκρανε.

Υπενθυμίζω ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου – Averof Neofytou τόνιζε αδιαλείπτως πως ο διάλογος πρέπει να συνεχισθεί πάση θυσία και η διαδικασία να κρατηθεί ζωντανή. Το ΔΗΚΟ άφηνε αιχμές για ευθύνες. Ο κ. Μαυρογιάννης χθες στο #debate του #RIK απέδωσε ξεκάθαρα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και σημερινό υποψήφιο του ΔΗΚΟ για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο κύριος Χριστοδουλίδης, όπως ακούσαμε, δήλωσε στον κ. Μαυρογιάννη πως “δεν ήθελε να σπαταλήσει πολιτικό κεφάλαιο”.

Οι πατρίδες δεν ανταλλάζονται με καριέρες, κύριε Χριστοδουλίδη. Έχτισαν πολλοί καριέρες πάνω στον πόνο των προσφύγων, κ. Χριστοδουλίδη.

Εύρη Νεοφύτου – Διαχειρίστρια της ομάδας ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023

Η τηλεμαχία κινήθηκε, επικοινωνιακά, σε τρεις άξονες:

• Στην αποτίμηση των όσων συνέβησαν στο Κυπριακό τα τελευταία χρόνια με έμφαση στην διαφοροποίηση των ερμηνειών ως προς τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις κορυφώσεις των διαπραγματεύσεων.

• Στο πως, πολιτικά, θα κινηθούν εφεξής οι τρεις υποψήφιοι ως προς το Κυπριακό σε μια συγκυρία απουσίας διαλόγου εδώ και πέντε χρόνια στο ενδεχόμενο εκλογής τους.

• Στο blame-game μεταξύ των υποψηφίων -που επιμέρους εκτυλίχθηκε τόσο μεταξύ των Μαυρογιάννη-Χριστοδουλίδη όσο και των Νεοφύτου-Χριστοδουλίδη αλλά κι όλων VS όλων ως προς τα επιμέρους ζητήματα. Το οποίο μάλιστα κινήθηκε σε υψηλούς τόνους για τα όσα διαμείφθηκαν στις συνομιλίες του Κυπριακού.

Ιωσηφίνα Αντωνίου – Επίτροπος Ισότητας

Η κρίση θέλει ηγέτες:

Γλαύκος Κληρίδης 2003 κλειδώνει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ

Νίκος Αναστασιάδης, 2016 έξοδος της Κύπρου από το Μνημόνιο

Αβέρωφ Νεοφύτου 1 Μαρτίου 2023,οδηγεί την Κύπρο στο δρόμο της ανάπτυξης και της ασφάλειας.

Άντρη Λουκά

Άντεξα και το είδα όλο. Μοναδικός νικητής του debate o Αναστασιάδης.

Sad but true.

Κυριάκος Κωνσταντά – Πολιτική Επικοινωνία

Μπορεί εψές ο Αβέρωφ να μας είπε ότι δεν είναι ανεξάρτητος αλλά “ούτε και εξαρτημένος”, φαίνεται όμως, ότι δεν μπορεί να ανατρέψει την εικόνα που έχει για αυτόν η κοινωνία.

– Πιο κάτω τα αποτελέσματα από τη 2η δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ

Limassol Today - Image 25
Limassol Today - ντιπεητ 2
Γιώργος Ζερβίδης – Soft Skills Trainer

Τώρα που έκατσε η σκόνη (έπαιξαν σε ξηρό γήπεδο) μια χιουμοριστική ανάλυση του ψεσινού debate με ποδοσφαιρικούς όρους.

Και οι τρεις αντίπαλοι μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά που τους πήρε για να «διαβάσουν» τη στρατηγική του αντιπάλου έπαιξαν το δικό τους σύστημα.

– Ο Αβέρωφ Νεοφύτου μπήκε μουδιασμένα στο παιγνίδι (προσωπικά πρώτη φορά τον είδα τόσο αγχωμένο με δυσκολία συγκέντρωσης ) αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε τα πατήματα του και έπαιξε το παιγνίδι που ξέρει ναι παίζει καλά. Η αλληλοεξόντωση των αντιπάλων τον βοήθησε πολύ, έκατσε κλούβα στην περιοχή, εκμεταλλεύτηκε με την εμπειρία του και επιτέθηκε όταν έπρεπε με επιτυχία. Ο κερδισμένος για μένα του αγώνα.

– Ο Χριστοδουλίδης δοκιμάστηκε πρώτη φορά στο έντονο πρέσινγκ. Δεν του βγήκε το αμυντικό σύστημα και φαινόταν να μην αποκρούει αποτελεσματικά τις κατά κύματα επιθέσεις που δεχόταν κυρίως από αριστερά. Όταν κατηφόρισε το γήπεδο μάλλον άτσαλα έδιωχνε την μπάλα που δεν μπορούσε να την κρατήσει και να κάνει το παιγνίδι του. Η αλήθεια είναι ότι είχε…ξεκάθαρα το πλέον δύσκολο έργο αφού δεχόταν επιθέσεις και από τα δύο φτερά των αντιπάλων. Θα πρέπει να κάνει ειδικό πρόγραμμα προπόνησης σε τέτοιες συνθήκες αγώνα γιατί θα τις συναντήσει στο μέλλον πολλές φορές.

– Ο Μαυρογιάννης άλλαξε σύστημα και τον είδαμε για πρώτη φορά να παίζει φουλ επίθεση από την αρχή εφοδιάζοντας τους πάντες, ρισκάροντας την εικόνα που είχε σαν ψύχραιμος και ήρεμος παίχτης, κύριος στο γήπεδο που δεν ξέρει να παίζει το σκληρό παιγνίδι. Παρασύρθηκε σε κάποιες φάσεις και το σκληρό του παιχνίδι πήγε να εξελιχθεί σε βρώμικο. Δεν του πάει, δεν τον εκφράζει και κινδύνεψε να κάνει και το πέναλτυ. Η στρατηγική που διάλεξε μάλλον δεν είναι δική του και θα πρέπει να μιλήσει με το προπονητικό τιμ και να αναθεωρήσει. Όπως πάει θα χάσει και το κυριότερο πλεονέκτημα του.

– Οι φίλαθλοι απόλαυσαν ένα καλό αγώνα αν αναλογιστεί κανείς ότι είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος και οι πρωταγωνιστές δεν βρήκαν ακόμη τους ρυθμούς τους.

– Πολύ καλό και εξελισσόμενο ταλέντο ο διαιτητής του αγώνα Αντρέας Κημήτρης που προσπάθησε και σφύριξε δίκαια τον αγώνα.

Δρ Θεανώ Καλαβανά

Ένας είναι ο σταθερός και ήρεμος απόψε στις προκλήσεις…

Ένας είναι που ξέρει τι του γίνεται…

Μάντεψε ποιος;

Σάββας Σταύρου

Χθεσινοβραδινός νικητής του debate o Νάσιος Ορεινός!

Παντελώς ανούσιο και κουραστικό!

Ράνια Γεωργίου – εκπαιδευτικός – υποψήφια βουλευτής ΑΚΕΛ

Εν τω μεταξύ, πόσες φορές ο Χριστοδουλίδης ως τωρά υπερασπίστηκε εαυτόν επικαλούμενος τον Αναστασιάδη;

Ανδρέα Μαυρογιάννη τούτο το debate είναι δικό σου.

Ξένια Κωνσταντίνου – Γραφείο επικοινωνίας επιτελείου Αβέρωφ Νεοφύτου – τέως βουλεύτρια ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου – Averof Neofytou εξηγεί μια νέα μεγάλη στρατηγική στη βαση του άξονα της ασφαλειας και της ενεργειας για να ξεκλειδωσει το κυπριακο. Αυτών δηλαδή των ζητημάτων που βρισκονται σημερα στις προτεραιότητες της Ευρώπης και της δύσης. Ζητήματα επιβίωσης οπου η πατριδα μας εχει λόγο και ρόλο .

Και βλεπω και τους δυο ανθυποψηφίους του να καβγαδιζουν μεταξυ τους αποδιδοντας ο ενας στον αλλο ειτε οτι στηριζουν θεσεις μειοδοτικες, ειτε, οτι εχουν ευθυνη για την καταρρευση των συνομιλιων.

Ας κρίνει ο καθε πολίτης…

Ωπα! Αν κατάλαβα σωστά ο κ. Μαυρογιαννης μόλις είπε οτι ο κ. Χριστοδουλιδης τον πηρε τηλέφωνο και του ανέφερε οτι ειχε εγνοια το πολιτικο του κεφαλαιο και δεν εβγαινε για 3 μερες να μιλησει ως κυβερνητικός εκπροσωπος για το κυπριακό; Μου αρεσει ο αβερωφ που απλα προσπερνά κι επανερχεται στην ουσια θετοντας βεβαίως και το θέμα αξιοπιστίας.

Εχει δικιο.

Limassol Today - τουιτ 1
Αργεντούλα Ιωάννου – Πρόεδρος Συνδέσμου Μονογονιών

Ο Αντρέας Μαυρογιάννης πέραν της επικοινωνιακής του νίκης, με όρους αλήθειας και σοβαρότητας, κατέθεσε ψες ελπίδα ότι ο τόπος μπορεί να ξεφύγει απο τα νύχια της παγαπόντικης πολιτικής που για δέκα χρόνια μας κολοσύρνει και μας εμπαίζει!

Όλα στο φως!

Γιώργος Κώστα Τσιελεπή

Καμμιά ενημέρωση για τα πραγματικά γεγονότα στο Κρανς Μοντανά παίζει ή το πρωτόκολλο το απαγορεύει για τους τότε συμμετέχοντες;

Πανηγυρίζει ο αρχινονός που καταφέρε να μείνει στο απυρόβλητο, παρά τη λιποταξία.

Γιώργος Γεωργίου – καρδιολόγος

Παρακολουθώντας το #debate στο #ρικ, κάμνω εικόνα τον Νίκαρο να κάθεται στον καναπέ με τη ξιμάσχαλη, με το chivas στο χέρι, να το παρακολουθεί ολόκκεφος και ολόγελος, που δεν τολμά να τον αγγίξει κανένας.

Η Άντρη να λιμάρει το gel του μανικούρ και να τον παρακαλεί να κάμει ζάπινγκ, να βάλει το λα παστα πομηλώρι, να γελάσουν λλίο. Τζαι να της απαντά, μα επέλλανες αγάπη, δαμαι γελούμε πιο πολλά.

Χρήστος Κρασίδης

• Η ισορροπία τρόμου μεταξύ των 3 υποψηφίων που σχετίζονται με τον Αναστασιάδη εξυπηρετεί και βολεύει καποιους ώστε να μην μπαινουμε στην ουσία. Το ποιος εφυε που το Κραν Μοντανά τζαι τι είπε ο ένας του άλλου σε επίπεδο κουτσομπολιού ενεν η ουσία. Ποιους βολεύει αλήθεια τούτο;

• Η παρουσία των άλλων υποψηφίων στο debate, πέραν αυτών που έχουν/είχαν σχέση με τον Αναστασιάδη, θα μπορούσε πραγματικά να φέρει ανατροπή της ισορροπιας του τρόμου και να παράξει μια ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση. Έχουμε όμως το “επίπεδο” της δημοσιογραφίας για κάτι τέτοιο;

• Τα ΜΜΕ (συμπ. και του ΡΙΚ που υποτίθεται θα έπρεπε να είναι πιο σωστό) φαίνεται να παίζουν κι αυτά το παιχνιδι που βολεύει τα κόμματα, αλλά και τον Αναστασιάδη, είτε ηθελημένα είτε μη. Τα ίδια δημιουργούν δυο ταχύτητες υποψηφίων. Τους τάχα τρεις «επικρατέστερους» του Αναστασιάδη, και τους υπόλοιπους. Σε ένα τόπο που ο κόσμος προσπαθεί να επιβιώσει και να βγάλει το μήνα, όπου το επίπεδο πολιτικής ωριμότητας εξαντλείται στα δίπολα Μακάριος-Γρίβας, και όπου ο μεσος Κυπραιος ούτε έμαθε ούτε θέλει να μάθει να σκέφτεται κριτικά, η αποχή θα μεγαλώνει και θα κερδίζουν οι διεφθαρμένες μετριότητες.

• Το σχόλιο του Αχιλλέα Δημητριαδη για τες διπλές θέσεις που θα έπρεπε να αποφεύγονται σε ένα τίμιο κράτος, με αναφορά στο Μαυρογιάννη, φαίνεται να ενοχλησε πολύ περισσότερο τον Κύπριο κολλημένο στα κόμματα, παρά το κτύπημα κάτω από τη μέση του Μαυρογιάννη προς Χριστοδουλίδη για τες κουβέντες καφενέ. Τούτο χαρακτηρίζει τους Κυπραίους που δεν μπορούν να ξεφύγουν που το κόμμα που ψηφίζει ο παπάς τους και να δουν τη μεγάλη εικόνα.

• Τα κριτήρια αξιολόγησης υποψήφιων για τη θέση του Μονάρχη στη Βασιλεύομενη Κομματική και Διεφθαρμένη Δημοκρατία περιορίζονται σε ζητήματα προσωπικού γούστου και θυμίζουν επιλογές τύπου KitKat, Lion και Smarties. Μόνο που ο μέσος ψηφοφόρος δεν αντιλαμβάνεται ακόμα ότι ό,τι και να διαλέξει, τα λεφτά του θα καταλήξουν έτσι κι αλλιώς στον ίδιο τόπο, στη Nestle…

Limassol Today - ντιπεητ 3
Αντρέας Σουτζιής

Παρακολουθούμε το debate των προεδρικών υποψηφίων με αγωνία

Limassol Today - Image 25 4

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης