Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠροβληματίζει η ρύθμιση της τηλεργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Προβληματίζει η ρύθμιση της τηλεργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένονται απαντήσεις για το κενό που υπάρχει αναφορικά με τη ρύθμιση της τηλεργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως ανέφερε μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας ο Πρόεδρός της, Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Καυκαλιάς.

Η Επιτροπή συνέχισε χθες τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου που κατέθεσε η Κυβέρνηση για ρύθμιση της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πως θα κινηθεί η Κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όταν ήδη η τηλεργασία εφαρμόζεται σε ημικρατικούς οργανισμούς.

Ο κ. Καυκαλιάς, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι αναμένουν να δουν αν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση που θα καλύψει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ή αν θα καλυφθεί από το νομοσχέδιο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα με κάποιες ρυθμίσεις και προσαρμογές.

Σημείωσε ότι η εκτελεστική εξουσία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα αυτό το θέμα. 

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ δήλωσε ακόμα ότι στόχος της Επιτροπής Εργασίας είναι να προωθηθεί το νομοσχέδιο όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην Ολομέλεια για τελική απόφαση.

Τόνισε ότι έχει εκ νέου διαπιστωθεί και επιβεβαιωθεί το κενό που υπάρχει στο νομοσχέδιο για την κάλυψη του δημοσίου τομέα, ως επίσης και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη συνομολογηθεί η ευρωπαϊκή οδηγία που να ρυθμίζει την τηλεργασία. Ανεξάρτητα από αυτά τα δύο δεδομένα συμπλήρωσε, πρόθεση της Επιτροπής είναι να προχωρήσει στην κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου και αυτό να οδηγηθεί στην Ολομέλεια το συντομότερο δυνατό.

Σημείωσε ότι το νέο στοιχείο που έχει προκύψει στην συζήτηση είναι τι γίνεται σε σχέση με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πρόσθεσε ότι υπάρχει ανοικτό το ζήτημα αν θα προχωρήσει η εκτελεστική εξουσία με εισήγηση για να υπάρξει κάλυψη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Υπενθύμισε ότι απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου καθορίζει το πλαίσιο σε ότι αφορά το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση για να καλύψει και τον δημόσιο τομέα και σημείωσε ότι η τηλεργασία και στον δημόσιο τομέα είναι ένα από τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις της Δημοκρατίας σε Σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο οποίο πρέπει να προσαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2024.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης