Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΡούλα Πισπιρίγκου: «Να έρθει σε επισκεπτήριο ο Μάνος να με ρωτήσει αν...

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Να έρθει σε επισκεπτήριο ο Μάνος να με ρωτήσει αν σκότωσα τα παιδιά μας»

Νέες δηλώσεις από τη φυλακή έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καλεί τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, να την επισκεφτεί στη φυλακή και να τη ρωτήσει, από κοντά, εάν έχει σκοτώσει τα παιδιά τους.

Σε δηλώσεις της στο Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η 33χρονη αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην υπόθεση και σχολίασε πως, εάν ο σύζυγός της  έχει κάποιο πρόβλημα μαζί της, μπορεί να πάει σε κάποιο από τα επισκεπτήρια και να τη ρωτήσει, κατά πρόσωπο, εάν σκότωσε τα παιδιά τους.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Σόμπολος, που συνομίλησε μαζί της – ανέφερε, μάλιστα, πως ήταν εκείνη που τον κάλεσε – ανέφερε για καταγγελίες που αφορούν σε τσακωμούς και κακοποίηση μέσα στην οικογένεια πώς «ήταν «τσακωμός». 

«Ήταν απλώς ένας τσακωμός, ο οποίος έγινε μπροστά στην Τζωρτζίνα, όπως το κατέθεσε ο Μάνος στην ανακρίτρια και όπως το έχω πει και εγώ από τη δική μου πλευρά. Δεν θέλω καμία ανάμειξη σε τέτοιου είδους υποθέσεις» είπε, ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια εκπομπή. 

Η προφυλακισθείσα υποστήριξε πως δεν έχει αφήσει το παραμικρό ενδεχόμενο ότι ο Μάνος Δασκαλάκης ή κάποιο τρίτο πρόσωπο φέρει ευθύνες για τους θανάτους των ανηλίκων. 

Επανέλαβε τον ισχυρισμό της πως δεν ήταν αυτή που σκότωσε την 9χρονη, ενώ αναφερόμενη σε δημοσιεύματα για την ρήξη στο γάμο της, σχολίασε: «είχα βρεθεί με ένα άτομο», διευκρινίζοντας πως εκείνη την περίοδο ήταν χωρισμένη και ο σύζυγός της τής είχε ζητήσει διαζύγιο.

Limassol Today - Befunky Collage 2022 03 25t120536.643 1 730x450 1
Δασκαλάκης: «Η Ρούλα μου έλεγε ότι θα με καταστρέψει, αλλά το μυαλό μου δεν πήγαινε στο κακό»

Ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου μιλά για τη γνωριμία, τον γάμο τους και απαντά για την κεταμίνη και τους θανάτους των τριών παιδιών του

«Θα τη σκοτώσω, και δεν το διαπραγματεύομαι αυτό, εάν αποδειχθεί ότι σκότωσε και τα άλλα δύο παιδιά» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην Αγγελική Νικολούλη χθες το βράδυ.

Ο πατέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα και εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια βρέθηκε με την δημοσιογράφο όπου έδωσε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ξεκινώντας από τη γνωριμία τους με την προφυλακισμένη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μίλησε για τη γνωριμία τους που ήταν μόλις δύο μηνών πριν μείνει έγκυος η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Τζωρτζίνα. 20 χρονών αυτός και 23 η Ρούλα, αποφάσισαν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο πριν τη γέννηση του παιδιού και με θρησκευτικό αμέσως μετά.

Οι γονείς του είχαν τις αντιρρήσεις τους λόγω του νεαρού της ηλικίας αλλά εκείνος ήθελε να κάνει παιδιά και οικογένεια. Και οι δύο τους ήθελαν όπως είπε.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή. Να βγαίνω από ένα δικαστήριο όπου θα έχω υποστηρίξει την κατηγορία ότι μάνα σκότωσε τα παιδιά της. Πόσο μάλλον τα δικά μου παιδιά.» είπε μιλώντας στον Alpha.

«Η εγκυμοσύνη της Ρούλας στην Τζωρτζίνα ήρθε γρήγορα αλλά ήταν επιλογή μας. Εμένα μου άρεσαν τα παιδιά. Δεν με πείραζε που ήμουν μικρός. Ήθελα οικογένεια. Ήθελα παιδιά. Το θέλαμε και το κάναμε» είπε.

«Όσο επιπόλαιο κι αν ακούγεται, η εγκυμοσύνη ήταν επιλογή και των δυο μας όταν έγινε. Ποτέ δε μετάνιωσα γι’ αυτή μου την πράξη» είπε μεταξύ άλλων.

Ερωτώμενος αν υπήρχαν κάποιοι που τον πλησίασαν για να τον προειδοποιήσουν για μία απόπειρα αυτοκτονίας και την ασταθή συμπεριφορά της Ρούλας στο παρελθόν, ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε αρνητικά.

«Δεν υπήρχε κανείς να μου πει το παραμικρό για τη Ρούλα» είπε ενώ ξεκαθάρισε ότι η ίδια του είχε πει για την απόπειρα αυτοκτονίας.

«Το μόνο που ήξερα για εκείνη ήταν ότι είχε κάνει μια απόπειρα αυτοκτονίας. Μου είχε πει πως το είχε κάνει επειδή ήταν πιεσμένη εξαιτίας του θανάτου της γιαγιάς της και ενός χωρισμού που είχε τότε. Τίποτε άλλο δεν ήξερα. Κανείς δεν μου είχε πει τίποτα» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη.

Συνεχίζοντας την αφήγηση για την κοινή τους ζωή 9 χρόνια, ο Μάνος Δασκαλάκης ξεκαθάρισε πως «Μέχρι και να φύγει η Μαλένα μου από τη ζωή δεν υπήρχε κανένας τσακωμός. Έβλεπα μια Ρούλα που προσπαθούσε να κρατήσει την οικογένεια της με κάθε τρόπο. Δεν υπήρχε ακραίος τρόπος».

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι μόνο μία φορά είχαν τσακωθεί μπροστά στα παιδιά. Τα προβλήματα έγιναν ωστόσο, ορατά μετά τον χαμό της Ίριδας, όπως είπε.

«Ψάχνουμε με την οικογένειά μου τόσο καιρό έστω και μισό δείγμα, που να μου είχε δείξει κάτι κακό με τα παιδιά» σημείωσε ενώ ξεκαθάρισε ότι οι γονείς του δεν εμφανίζονται γιατί είναι σοβαροί. «Οι άνθρωποι πενθούν ακόμα» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος σε αυτό το σημείο στη σχέση με την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε πως δεν ήταν πολύ στενές.

Και συνέχισε: «Το μονό που εύχομαι ακόμα και τώρα είναι να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να είναι όλα ψέματα. Να έχουμε γυρίσει πίσω και να είναι τα παιδιά μας ζωντανά. Να είναι όλα ψέματα. Δεν είχα υποψιαστεί τίποτα. Μιλάμε για τον πιο χειριστικό άνθρωπο».

«Γ@@μώ τον έρωτα. Για ποιον έρωτα μιλάμε; Τα παιδιά μου μπορούν να γυρίσουν πίσω;» είπε.

Ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε και για την γέννηση της Ίριδας. «Η Ίριδα γεννήθηκε δυο χρόνια μετά τη Μαλενα. Ζητούσε η Τζωρτζίνα ένα αδερφάκι. Κάθε μέρα. Το συζητήσαμε με τη Ρούλα. Κοιτάγαμε να είμαστε όσο καλύτερα γινόταν για τη Τζωρτζινα.

»Μετά τη Μαλένα φοβήθηκα και δεν ήθελα άλλο παιδί αλλά τελικά αποφασίσαμε να κάνουμε την Ίριδα. Όταν αποφάσισα να φύγω από το σπίτι, επειδή έμαθα κάτι στο οποίο δεν θέλω να αναφερθώ, είχαμε τσακωθεί άγρια. Στα παιδιά δεν είχε δώσει το παραμικρό δείγμα ότι τους φώναζε.

»Μπροστά μας δεν τα είχε ακουμπήσει ποτέ. Μεταξύ μας έγινε ένας τσακωμός μεγάλος. Έφυγα από το σπίτι γιατί δεν μου άρεσαν οι εντάσεις μπροστά στα παιδιά» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μίλησε για τη Τζωρτζίνα λέγοντας ότι η Ρούλα προσπαθούσε να μην ακουμπά κανείς τη Τζωρτζίνα.

«Κοιμόταν βαριά η Τζωρτζίνα σαν παιδί. Αν έκλαιγε για ώρα θα σηκωνότανε. Δε γνωρίζω αν πήρανε πρώτα εμένα στην Ίριδα. Όταν μπήκα στο σπίτι, είδα τη Ρούλα να κάνει ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Ξαναέζησα ότι ζήσαμε στην Μαλένα. Έπιασα το παιδί της και ήταν παγωμένο.

»Η Δήμητρα (Πισπιρίγκου) είχε τραβήξει την Τζωρτζίνα στο πλάι και η Ρούλα φώναζε ”όχι και αυτό το παιδί”. » θυμάται από τον θάνατο του μωρού.

Ξεκαθάρισε δε, πως «Αν υπήρχε κάτι που μου είχε περάσει από το μυαλό με την ιατροδικαστική εξέταση που έβγαλε άλλο πόρισμα, σταμάτησα να το σκέφτομαι. Πού να πάει το μυαλό μου ότι μια μάνα θα σκότωνε τα παιδιά της. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα παιδιά είναι τα δικά μου παιδιά. Δεν δέχομαι να πάω να την δω στις φυλακές. Για κανέναν λόγο.» ξεκαθάρισε.

«Θα προσπαθήσω να μάθω όλη την αλήθεια. Έστω και αργά. Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά θα την είχα σκοτώσει. Δεν θα φτάναμε ως εδώ. Ούτε μέχρι τη σύλληψη» ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Συνέχισε δε, λέγοντας πως «Αν αποδειχθεί και για τα δυο άλλα παιδιά, για εμένα δεν υπάρχει τιμωρία. Θέλω να μπω μισή ώρα μαζί της στο κελί. Και ας πάω εγώ στη φυλακή μετά. Θα την σκοτώσω, εάν αποδειχθεί ότι σκότωσε και τα άλλα δύο παιδιά. Θα την σκοτώσω και δεν το διαπραγματεύομαι αυτό. Θέλω όμως να αποδειχθεί μέχρι τέλους η αλήθεια. Να αποδειχθεί όμως».

«Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, δεν τη φοβόμουν, δεν φοβάμαι τίποτα» τόνισε ο Μάνος Δασκαλάκης ξεκαθαρίζοντας όλα όσα ακούγονται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πληρώσει κάποιον για να τον χτυπήσει.

«Μου έλεγε ότι θα με καταστρέψει, αλλά το μυαλό μου δεν πήγαινε στο κακό, θεωρούσα ότι εννοούσε οικονομικά. Αυτή την έκρηξη την είχε μετά την Ίριδα. Είχε προσλάβει κάποιον για να με χτυπήσει, να μην μπορώ να είμαι στην Αθήνα και να επιστρέψω στην Πάτρα, τώρα το έμαθα. Βρήκα μάρτυρα και αν δεν έχει καταθέσει, θα το κάνει.

»Ήμασταν μια χαρά πριν το χαμό της Μαλένας, δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να την ώθησε να κάνει κάτι τέτοιο» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Για την ημέρα που πέθανε η Μαλένα είπε πως ο ίδιος δεν ήταν στο δωμάτιο όταν συνέβη. «Όταν μπήκα στον θάλαμο, είδα τους ανθρώπους να κάνουν ΚΑΡΠΑ. Όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έκανε ό,τι μπορούσε. Και αυτή η σκηνή και της Ίριδας είναι σκηνές που δεν θα ξεχάσω ποτέ.» είπε.

Σημείωσε δε, ότι προχώρησαν σε μήνυση γιατί η απόφαση «μιλούσε για ηπατική ανεπάρκεια και μας είπαν οι γιατροί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι τέτοιο. Αν μου είχαν βγάλει σαν πόρισμα το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας προς το παιδί, θα είχα προφυλάξει την Τζωρτζίνα, δεν θα υπήρχε άλλο παιδί τότε και θα είχαν τελειώσει όλα από εκεί» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης  μίλησε και για την συζήτηση που είχε με την Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη. 

«Τη στιγμή που μάθαμε για την κεταμίνη, με κάλεσε η Ρούλα και μου είπε “άλλο πάλι αυτό που έβγαλαν”. “Μην ακούς” της λέω, “όπως βγάλαν το τοξικό, έτσι έβγαλαν κι αυτό”. Όταν άκουσα για τη σύλληψη, έχασα και την επαφή μαζί της.» είπε.

Στην συνέχεια είπε ότι του τηλεφώνησε από τη ΓΑΔΑ. «Μιλήσαμε δύο φορές, με παρότρυνε να μιλήσουμε με γιατρούς και φαρμακοποιούς για να δούμε τι έχει συμβεί. Ακούω τις δηλώσεις της που βγήκε και έλεγε τα δικά της και τότε ήταν που υπήρξε η διακοπή επικοινωνίας μαζί της. Δεν έχω καμία σχέση με την προμήθεια της κεταμίνης, είναι κάτι που ερευνάται και θα αποδειχθεί.»

Ξεκαθάρισε δε, πως στην οικογένεια της Ρούλας δεν υπάρχει κανείς τοξικομανής, διαψεύδοντας τις φήμες ότι κάποιος από το οικογενειακό της περιβάλλον, γνωστός στις Αρχές για χρήση ουσιών, προμήθευσε στην εν διαστάσει σύζυγό της την κεταμίνη.

Ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε και για την υπόθεση της κακοποίησης της Τζωρτζίνας και την καταγγελία που είχε γίνει όταν το παιδί ήταν ακόμα μηνών στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός. «Δεν ισχύει καμία κακοποίηση, Οι αρχές το γνωρίζουν απόλυτα. Ήρθαν από την κοινωνική υπηρεσία στο σπίτι, είδαν το παιδί, έλεγξαν το περιβάλλον και έφυγαν, δε βγήκε τίποτα» είπε.

«Πριν την τετραπληγία της Τζωρτζίνας, ούτε ντεπόν (δεν έπαιρνε το παιδί). Δεν είχα παρατηρήσει κάποιο περιστατικό που να μου είχε κάνει εντύπωση».

Για το σημείωμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πως εκείνη την εποχή η Τζωρτζίνα άλλαξε πολλά χέρια. «Πήγε στη μάνα μου, στον πατέρα μου, ήρθε σε μένα, δεν είπε το παραμικρό. Στο δρόμο για το νοσοκομείο, με πήρε η Ρούλα να μου πει ότι είχε ένα επεισόδιο και δεν επανέρχεται με τίποτα. Ήμουν μέσα στο λεωφορείο και δεν ήξερα τι να κάνω.»

«Το παιδί δεν επανέρχεται με τίποτα, μου είπε. Δεν μπορώ να το δεχτώ ακόμα και τώρα ότι έχει γίνει έτσι αλλά αυτή είναι  η πραγματικότητα.»

«Ανατρίχιασα όταν είδα τη ζωγραφιά με τα τρία αγγελάκια. Την είχα ρωτήσει (τη Τζωρτζίνα) ποιο ήταν το τρίτο αγγελάκι, αλλά δεν απάντησε. 

Ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε άγνοια για τις διαδικτυακές αναρτήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου σε διάφορες ομάδες ενώ ζήτησε συγνώμη που δεν μπόρεσε να καταλάβει, αν αποδειχθεί ότι οι θάνατοι των παιδιών ήταν δολοφονίες.

«Έκανα το καλύτερο για την Τζωρτζίνα γιατί κάθε φορά, μετά από κάθε θάνατο έμενε μόνη της. Η Ρούλα δεν είχε δείξει το παραμικρό σημάδι προς τα παιδιά. Το λάθος μου είναι ότι δούλευα και δεν πέρασα χρόνο με τα παιδιά. Αν αποδειχτεί ότι ήταν δολοφονίες, ένα τεράστιο συγγνώμη που δεν μπόρεσα να τα καταλάβω. Δεν υπήρχε σημάδι. Δεν είμαι καθόλου ερωτευμένος πλέον με τη Ρούλα» συμπλήρωσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

«Είδα την Τζωρτζίνα στον ύπνο μου δυο ημέρες πριν τη σύλληψή της (Ρούλας). Ήταν αυτή λέει ζωντανή και η Ρούλα νεκρή. Αλλά δεν θυμάμαι τι μου είπε. Ήταν ήρεμη. Η Τζωρτζίνα έδειξε τη δικαίωση και θα την δείξει και για τα άλλα παιδιά. Βοήθησε αυτό το παιδί να φανεί η αλήθεια για όλα. Αυτό το παιδί ήταν μπροστά σε όλα. Έχω πει πολλές φορές να έφευγα εγώ και να γύρναγε αυτή. Όχι μόνο για την Τζωρτζίνα. Για όλα μου τα παιδιά».

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης