Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΣτην Επιτροπή Δεοντολογίας η υπόθεση Θεμιστοκλέους – Οι πιθανές ποινές

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας η υπόθεση Θεμιστοκλέους – Οι πιθανές ποινές

Συνέρχεται σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για να εξετάσει την υπόθεση του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, μετά την καταγγελία της Βουλεύτριας του Κινήματος Οικολόγων Αλεξάνδρας Ατταλίδου. Υπενθυμίζεται ότι ο σάλος προκλήθηκε μετά από σχόλιο του κ. Θεμιστοκλέους κατά της κ. Ατταλίδου, η οποία εξέφρασε την χαρά της για την υπερψήφιση της ποινικοποίησης των θεραπειών μεταστροφής.

Τι συνέβη

Με φόντο την υπερψήφιση από την Βουλή της πρότασης νόμου για ποινικοποίηση των θεραπειών μεταστροφής η κ. Ατταλίδου ανέφερε στο Twitter: «τα καταφέραμε! Ένα ακόμη λιθαράκι στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τόπο μας. Τέρμα στα βασανιστήρια κατά των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τέρμα πια στη ρητορική μίσους στη μισαλλοδοξία και την στοχοποίηση. Τόσους αιώνες καταπίεσης και βασανιστηρίων τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας άντεξαν… ας αντέξουν και οι υπόλοιποι μερικές δεκάδες χρόνια τον αγώνα κατοχύρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ!».

Ο κ. Θεμιστοκλέους απευθυνόμενος προς την κ. Ατταλίδου έγραψε στο Facebook, «μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφτασαν ποτέ!».

Αντιδράσεις

Το σχόλιο του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους προς την Βουλευτή των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, ο οποίος ανέφερε πως «Η ανοχή είναι συνενοχή».

Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου απέστειλε επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας την απομάκρυνση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους από την Επιτροπή της οποίας προεδρεύει. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσαν τόσο η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, όσο και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, κάτι τέτοιο δεν προνοείται από τον κανονισμό.

Οι πιθανές ποινές

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο την Δευτέρα (29/05), το μέλος της Επιτροπής, Νομικός και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, ξεκαθάρισε ότι η Βουλή δεν μπορεί να αποβάλει μέλος της που έχει εκλέγει από τους πολίτες. Υπάρχει, ωστόσο, προφορική και γραπτή επίπληξη, υπάρχει μομφή για αντιδεοντολογική και ανάρμοστη συμπεριφορά και η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι η γραπτή απολογία η οποία να διαβαστεί από το Βήμα της Βουλής και να υπάρξει επανόρθωση για προσβλητικές αναφορές.

ΠηγήNomisma news

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης