Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΣτις σύγχρονες κοινωνίες δεν έχουν θέση οι διαχωρισμοί με βάση σεξουαλικό προσανατολισμό

Στις σύγχρονες κοινωνίες δεν έχουν θέση οι διαχωρισμοί με βάση σεξουαλικό προσανατολισμό

Δεν δέχεται τον διαχωρισμό βάσει της ταυτότητα φύλου η Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου

Την προσήλωση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στον πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών ελευθεριών και στην προαγωγή των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ+ ατόμων, επαναβεβαιώνει, με γραπτή δήλωσή της  η Υπουργός Δικαιοσύνης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας.

Σημειώνει ότι στις σύγχρονες κοινωνίες δεν έχουν θέση οι διαχωρισμοί με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου.

Αναφέρει, επίσης, ότι η προστασία και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της διαφορετικότητας αποτελούν συστατικά στοιχεία του δημοκρατικού μας πολιτισμού και εργαζόμαστε καθημερινά, ώστε να τα διασφαλίσουμε.

«Δεν μένουμε όμως στα λόγια. Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Η θεσμοθέτηση της πολιτικής συμβίωσης και η ποινικοποίηση της ομοφοβικής και τρανσφοβικής ρητορικής, καθώς και  η αυστηροποίηση των ποινών για εγκληματικές πράξεις που διαπράττονται με ομοφοβικό ή τρανσφοβικό κίνητρό, καταδεικνύουν την αποφασιστικότητά μας για ενδυνάμωση της ισότητας και καταπολέμηση κάθε μορφής βίας ή διάκρισης εις βάρος της ΛΟΑΤΙ+ κοινότητας», προσθέτει.

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι πρόσφατα, έχει υπογράψει εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ+ ατόμων στον εργασιακό χώρο, σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήσαμε στις 12-13 Μαΐου, για πρώτη φορά στην Κύπρο το IDAHOT+ Φόρουμ 2022, μαζί με την Κυβέρνηση του ΗΒ και σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης,  στο οποίο συμμετείχαν 250 άτομα από χώρες της Ευρώπης», σημειώνει.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι ως Κυβέρνηση «έμπρακτα στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε το δικαίωμα του κάθε ατόμου στην ελεύθερη έκφραση, τον αυτό-καθορισμό και την ίση μεταχείριση».

«Για αυτό και πρόσφατα οριστικοποιήσαμε και προωθούμε ως Υπουργείο το νομοσχέδιο για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΙ+ κοινότητας», καταλήγει.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης