Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΣύλληψη ατόμου που αποκάλεσε τον Ερσίν Τατάρ «τρελό» στα κατεχόμενα

Σύλληψη ατόμου που αποκάλεσε τον Ερσίν Τατάρ «τρελό» στα κατεχόμενα

Οι κατοχικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου που αποκάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη «τρελό». 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το άτομο «συνελήφθη» και στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον «δικαστηρίου». Μετά την πρώτη εμφάνιση του ενώπιον του «δικαστηρίου» το άτομο αφέθηκε ελεύθερο με εγγύηση. 

Σύμφωνα με την καταγγελία της «αστυνομίας», ο κατηγορούμενος στις 2 Ιουνίου 2022, αναφερόμενος στον Ερσίν Τατάρ, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ) ότι «αυτός ο άνθρωπος είναι τρελός. Θα πρέπει να του φορέσουν ζουρλομανδύα και να τον κρατήσουν μακριά από τους ανθρώπους».

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι «πολίτης» των κατεχομένων, «συνελήφθη» στις 26 Φεβρουαρίου 2023 όταν εισήλθε στο «αεροδρόμιο». Στην συνέχεια έδωσε οικειοθελή κατάθεση και «ομολόγησε» ότι ο λογαριασμός στα ΜΚΔ όπου έγινε η παραπάνω ανάρτηση ανήκει στον ίδιο. 

Στα πλαίσια της έρευνας της, η «αστυνομία» ζήτησε υποστήριξη από εμπειρογνώμονες γλώσσας και λογοτεχνίας σε δυο πανεπιστημιακά ιδρύματα. 

Η δικηγόρος του κατηγορούμενου, Μινέ Ατλί, ανέφερε ότι η αμφιλεγόμενη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης. 

Το «δικαστήριο» άφησε ελεύθερο τον κατηγορούμενο με εγγύηση και περιοριστικά μέτρα. 

Η εκδίκαση της «υπόθεσης» θα συνεχιστεί.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης