Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΣυσκέπτονται έκτακτα στο Μαξίμου λόγω των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου

Συσκέπτονται έκτακτα στο Μαξίμου λόγω των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου

Μιλάμε για παιδιά που βρέθηκαν έξω από το σπίτι τους και στις δομές αυτές τους παρέχεται φιλοξενία και φροντίδα. Είναι αποτρόπαιο κι ανατριχιαστικό να φανταστούμε ότι αυτά που καταγγέλλονται μπορεί να συνέβαιναν!

Ύστερα από μια σειρά καταγγελιών αναφορικά με την ΜΑΟ, Κιβωτός του Κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. H σύσκεψη έγινε υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή της αρμόδιας Υφυπουργού, Δόμνας Μιχαηλίδου, και άλλων παραγόντων.

Στη σύσκεψη θα μίλησαν μεταξύ άλλων ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν για να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα τα παιδιά που είναι στην Κιβωτό του Κόσμου όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης. Από την κυβερνητική πλευρά επισημαίνεται πως δεν γίνεται συζήτηση για διακοπή της χρηματοδότησης, ούτε για ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν μείζονα προβλήματα στη λειτουργία της δομής.

Από εκεί και πέρα είναι αναγκαίο χωρίς καθυστέρηση να εξεταστούν οι πολύ σοβαρές καταγγελίες από τις διωκτικές, αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές.

«Μιλάμε για παιδιά που βρέθηκαν έξω από την εστία τους για διάφορους λόγους και που στις δομές αυτές τους παρέχεται η φιλοξενία και η φροντίδα που πρέπει. Είναι αποτρόπαιο, είναι ανατριχιαστικό να φανταστεί κανείς ότι αυτά που καταγγέλλονται μπορεί να συνέβαιναν. Όμως, δεν είναι δουλειά δική μας να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, πριν η Δικαιοσύνη και η έρευνα των διωκτικών και των δικαστικών Αρχών, σε βάθος, αξιολογήσει όλες τις πτυχές»

κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης για όσα έχουν καταγγελθεί ενώ ήδη ο υπεύθυνος της δομής, πάτερ Αντώνιος αναμένεται να κληθεί για κατάθεση. Ο συνήγορος του Πολίτη έχει στην κατοχή του 10 καταγγελίες. Τρεις από αυτές –δύο ενηλίκων και ενός ανήλικου, μιλούν για ασέλγεια, ενώ οι υπόλοιπες για ξυλοδαρμούς και ακραίες τιμωρίες. Η έρευνα βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα ανηλίκων και το επόμενο διάστημα θα κληθούν να καταθέσουν και άλλα παιδιά.

Αντικατάσταση της διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου» ανακοίνωσε η ελληνική Κυβέρνηση

Την αντικατάσταση της διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου» ανακοίνωσε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τη Δευτέρα.

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα. Πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Και σε αυτή την περίπτωση η ελληνική αστυνομία συνδράμει την δικαστική έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η έρευνα και είπε τι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις», είπε αρχικά υπογραμμίζοντας ότι πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και των αρμοδίων αρχών.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι και είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που μένουν στην δομή. Εξού κιόλας όπως είπε, «τα παιδιά πρέπει να έχουν την μέγιστη δυνατή προστασία εντός της δομής όποια εξέλιξη και αν έχει η υπόθεση αυτή».

«Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά και γι’ αυτό η εξέλιξη αυτή είναι επιβεβλημένη. Είναι εξέλιξη που μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη στην διάταξη ψήφισε η Κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2022», ανέφερε μετά από σύσκεψη που έγινε υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης