Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΤα κίνητρα για αγορά ποδηλάτου πρέπει να έχουν κοινωνική στόχευση

Τα κίνητρα για αγορά ποδηλάτου πρέπει να έχουν κοινωνική στόχευση

Τροποποιήσεις στο Σχέδιο Κινήτρων για αγορά ποδηλάτου, ώστε αυτό να έχει κοινωνική στόχευση εξήγγειλε σήμερα, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρούσος είπε πως «σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε μια αξιολόγηση του Σχεδίου Κινήτρων για αγορά ποδηλάτου που είχαμε υλοποιήσει για πρώτη φορά το 2021 με αρκετή επιτυχία».

Limassol Today - 7i3a8126

«Ήταν ένα σχέδιο το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού μέσα σε μερικές ώρες είχαν ληφθεί 8000 αιτήσεις περίπου», πρόσθεσε.

Ανέφερε πως μετά την αξιολόγηση που έχει γίνει «με έναν προϋπολογισμό 200 χιλιάδων ευρώ, θα ετοιμαστεί έναν σχέδιο με κάποιες τροποποιήσεις, ούτως ώστε το νέο σχέδιο να έχει μία κοινωνική στόχευση, να στοχεύσει τις ευάλωτες ομάδες  και αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη να αγοράσουν ένα ποδήλατο και να το χρησιμοποιούν».

Limassol Today - 7i3a8142

«Για αυτό μέσα στον επόμενο μήνα θα ετοιμαστούν οι απαραίτητες αλλαγές και τροποποιήσεις στο σχέδιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας με στόχο να εγκριθεί το σχέδιο και πριν το τέλος Ιουνίου να ανακοινωθεί», είπε ο Υπουργός Μεταφορών.

Ο κ. Καρούσος είπε πως η Κύπρος για πρώτη φορά έχει ένα σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2021, περιλαμβάνει 17 δράσεις εκ των οποίων οι 14 έχουν δρομολογηθεί με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Limassol Today - 7i3a8148

Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην ετοιμασία αυτών των σχεδίων και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους για στήριξη της ποδηλασίας και των υποδομών που είναι στους προϋπολογισμούς με αρκετά εκατομμύρια για πάρα πολλά έργα σε σχέση με τους ποδηλατοδρόμους.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης