Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΤα παιδιά του Τσιρείου δημοτικού κτίζουν «Υδάτινες γέφυρες φιλίας» με την Αφρική

Τα παιδιά του Τσιρείου δημοτικού κτίζουν «Υδάτινες γέφυρες φιλίας» με την Αφρική

Η ανθρωπιστική δράση των μικρών εθελοντών του δημοτικού σχολείου ΙΑ΄ (ΚΑ)-Τσίρειο Λεμεσού, αποτελεί για όλους εμάς και ειδικά για τα παιδιά, στόχο πρωταρχικής σημασίας. Τα παιδιά του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος των Ελληνικών και της Αγωγής Ζωής, θέλησαν να ανοίξουν τα φτερά τους στον εθελοντισμό και να ξεπεράσουν τα σύνορα της Κύπρου, κατά την περσινή, σχολική χρονιά, αλλά και τη φετινή σχολική χρονιά 2021-22.

Με συνοδοιπόρο τα δικά τους συνθήματα, όπως τα ακόλουθα: «Μπαίνω στα παπούτσια των άλλων: Συναισθάνομαι, Συμπαραστέκομαι, Στηρίζω», θέλησαν να γίνουν το «Ουράνιο τόξο στη συννεφιά κάποιου άλλου», πέρα από τα σύνορα της Κύπρου, σε μια πανέμορφη, αλλά και πολύπαθη ήπειρο, την Αφρική και να χτίζουν όλα μαζί «Υδάτινες γέφυρες φιλίας».

Με την πολύτιμη βοήθεια της εθελόντριας κ. Στέφανης Γρηγορίου, μπήκαν στα παπούτσια συνομήλικων παιδιών τους στην Γκάνα της Αφρικής και συναισθάνθηκαν τις δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, με μεγαλύτερη την πρόσβαση σε καθαρό νερό. Έτσι, αποφάσισαν να δράσουν και να φτιάξουν μια βρύση με καθαρό νερό σ’ ένα χωριό στην Γκάνα της Αφρικής, να εξοπλίσουν ένα σχολείο με θρανία και να παρέχουν παιχνίδια και άλλα υλικά μέσα, προσφέροντας λίγη χαρά στα συνομήλικα φιλαράκια τους στην Αφρική. Εκεί, όπου εκατοντάδες παιδιά καθημερινά περπατάνε ώρες, για να περισυλλέξουν βρόμικο νερό από λίμνες και στάσιμα νερά. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε την περσινή σχολική χρονιά 2020-21 και συνεχίζεται τη φετινή σχολική χρονιά 2021-22, με αποκορύφωμα την επίσκεψη της εθελόντριας στην Αφρική κ. Στέφανης Γρηγορίου, η οποία αναχωρεί για την Γκάνα στις 17 Μαρτίου 2022.

Ολοκληρώνοντας, τα παιδιά, η διεύθυνση, το διδακτικό προσωπικό και ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι κατάφεραν να μαζέψουν όλο το ποσό για τη δημιουργία μιας γεώτρησης, η οποία θα παρέχει σε χιλιάδες ανθρώπους την πρόσβαση σε καθαρό νερό. Η παράδοση του ποσού θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2022, στις 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ΄ (ΚΑ)-Τσίρειο. Στην εκδήλωση θα παραστούν μέλη του Συνδέσμου Γονέων, αλλά και εκπρόσωποι των χορηγών που συνεισέφεραν με μεγάλη χαρά στην προσπάθεια αυτή. Την ίδια στιγμή, παιδιά του σχολείου θα παρουσιάσουν μικρό καλλιτεχνικό δρώμενο, ενώ η εθελόντρια κ. Στέφανη Γρηγορίου θα παρουσιάσει τον σκοπό, την τοποθεσία και τον τρόπο, που θα πραγματοποιηθεί η γεώτρηση.

Για τον σκοπό αυτό, προσκαλούμε όποιο Μ.Μ.Ε. επιθυμεί να καλύψει δημοσιογραφικά την προσπάθεια αυτή.

Λίγα λόγια για την εθελόντρια Στέφανη Γρηγορίου

Η Στέφανη Γρηγορίου είναι 32 ετών, γεννήθηκε στη Λεμεσό και είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Ξεκίνησε για πρώτη φορά την κοινωνική προσφορά το 2013. Τον Ιανουάριο του 2013 ταξίδεψε για ένα μήνα στην Γκάνα, στην Αφρική για εθελοντική εργασία και έκτοτε επισκέπτεται τη χώρα κάθε χρόνο, έχοντας ζήσει- σχεδόν ένα χρόνο συνολικά – με δικά της έξοδα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην αφρικανική χώρα, έχει βοηθήσει σε διάφορα έργα, όπως η διδασκαλία σε σχολεία, παρείχε τόσο χειρωνακτική όσο και οικονομική βοήθεια στη δημιουργία και ανακαίνιση 3 σχολείων, παρείχε φίλτρα νερού σε κοινότητες που είχαν ανάγκη, εργαζόταν σε κλινικές/νοσοκομεία, βοηθάει φτωχά παιδιά να ολοκληρώσουν το σχολείο ή το κολέγιο, πληρώνει τις ασφάλειες υγείας τους και πολλά άλλα.

Τον Αύγουστο του 2016 οργάνωσε μια διαδικτυακή εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, για την κατασκευή μιας γεώτρησης στο χωριό Oboyan, στην ανατολική, αγροτική Γκάνα. Το έργο ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Σήμερα, η γεώτρηση παρέχει καθαρό νερό καθημερινά σε 1500 άτομα, που στο παρελθόν δεν είχαν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό. Τον Μάρτιο του 2018, συμμετείχε σε μια ομάδα Αμερικανών γιατρών, χειρουργών και φαρμακοποιών, όπου επισκέπτονταν διάφορες αγροτικές περιοχές της Γκάνας, που δεν είχαν πρόσβαση σε νοσοκομεία και κλινικές και εξέταζαν/περιέθαλπταν περίπου 220 ασθενείς κάθε μέρα, για δύο εβδομάδες. Τον Νοέμβριο του 2019 κατασκεύασε ακόμα μια γεώτρηση σε μια κοινότητα, που ονομάζεται Besease και παρέχει καθαρό νερό καθημερινά, σε περισσότερους από 2000 ανθρώπους. Κύριο μέλημά της είναι να βοηθάει με τρόπους που είναι βιώσιμοι, ούτως ώστε οι κοινότητες να μπορούν να επιβιώσουν και να ευημερήσουν αργότερα, χωρίς την ίδια, γι’ αυτό στοχεύει πάντα σε έργα, που μπορούν να διαρκέσουν στον χρόνο και όχι σε προσωρινές λύσεις.

Εκ μέρους της διεύθυνσης,
του διδακτικού προσωπικού
και του Συνδέσμου Γονέων
του Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού ΙΑ΄ (Κ.Α)- Τσίρειο

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης