Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΠΑΚ: Kαλοκαιρινά μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας για παιδιά προσφύγων από Ουκρανία

ΤΕΠΑΚ: Kαλοκαιρινά μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας για παιδιά προσφύγων από Ουκρανία

Tο Κέντρο Γλωσσών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) οργανώνει καλοκαιρινά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας για παιδιά ηλικίας 6-17 ετών, των οποίων οι οικογένειες έφτασαν και διαμένουν στην Κύπρο ως πρόσφυγες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.  

Το πρόγραμμα αποφασίστηκε να συνεχιστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες μετά την επιτυχία του τριήμερου πιλοτικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο. 

Το πρόγραμμα, αρχικά, θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να διδαχθούν βασικά στοιχεία της ελληνικής γλώσσας, ενώ παράλληλα θα εμπλακούν σε δραστηριότητες οι οποίες θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν την τοπική κουλτούρα.

Θα χρησιμοποιηθούν, επίσης, τεχνολογίες αιχμής που παρέχονται από το CUTing Edge, με σκοπό τα παιδιά να εξοικειωθούν με σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης καθώς και να ψυχαγωγηθούν μέσα από αυτά.

Το πρόγραμμα θα προσφερθεί τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο και επιχορηγείται από το «Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σοφοκλέους». Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε χώρους του ΤΕΠΑΚ ενώ η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cut.ac.cy/news/article/?contentId=482340

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης