Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΑπό το άγχος στον πιο όμορφο κύκλο της ζωής σου..

Από το άγχος στον πιο όμορφο κύκλο της ζωής σου..

Γράφει η Μαρία Μιχαήλ

Φεύγει το άγχος από τις Παγκύπριες εξετάσεις, αυτό το άγχος που μας έφαγε την ψυχή. Εκεί που σκέφτεσαι πως οι δύσκολες μέρες έχουν περάσει, πως θα περάσεις ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι, ξαφνικά σκέφτεσαι το μέλλον σου. Αν αποτύχω; Εάν δεν καταφέρω να κατακτήσω μία θέση στο πανεπιστήμιο; Αν δεν τα καταφέρω στο πανεπιστήμιο; Οι γονείς μου θα είναι περήφανοι για εμένα;

Τα καταφέρνεις. Αποκτάς μια θέση στο πανεπιστήμιο. Μέσα σου νιώθεις μια μικρή νίκη του εαυτού σου, μα παραπάνω βλέπεις πως οι γονείς σου χαίρονται για εσένα και νιώθεις πως τους έκανες περήφανους.

Άραγε είναι αυτό που θέλω να κάνω στο μέλλον; Είναι αυτή η δουλεία που φανταζόμουνα; Και εάν δεν θέλω την θέση στο πανεπιστήμιο πώς θα το πάρουν οι δικοί μου; Ξανά μανά! Το άγχος έχει ριζώσει μέσα μας και δεν λέει να φύγει.

Λες να το προσπαθήσεις να μην πάνε χαμένοι οι κόποι σου. Επισκέπτεστε το πανεπιστήμιο για την εγγραφή και με στόχο η εξερεύνηση διαμονής. Τόσα μα τόσα έξοδα.. Αξίζουν; Θα τα καταφέρω μόνη μου σε μια ξένη πόλη χωρίς κανένα; Το πανεπιστήμιο; Το πανεπιστήμιο θα είναι εύκολο; Δεν μας ενημέρωσε κανείς για το τόσο άγχος.

Παίρνεις το ρίσκο λες θα πάρεις την ζωή στα χέρια σου. Άλλωστε δεν είσαι και το μοναδικό άτομο που τα περνάει. Περνάνε οι μέρες και φθάνει η πρώτη ημέρα πανεπιστημίου. Σε απόσταση 500 μέτρων και έχω χαθεί. Πανικός, άγχος και φόβος σκέψου από την πρώτη κιόλας μέρα.. Ποιο να ρωτήσω; Που να απευθυνθώ; Θα γνωρίζει κάποιος; Κρίση πανικού στο μυαλό μου. Όσο ντροπαλός και να είσαι πρέπει να ρωτήσεις για το κτήριο και την αίθουσα που πρέπει να πας.

Τα βρίσκεις, φθάνεις. Ίσως η πιο δύσκολη μου μέρα λες. Άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Το άγχος σε περιτριγυρίζει, νιώθεις τόσο χαμένος και φοβισμένος που αναρωτιέσαι εάν όντως βρίσκεσαι στο σωστό χώρο. Ξαφνικά βλέπεις κάποια άλλα προσωπάκια να βλέπουν και αυτά περίεργα, πρωτοετείς και αυτοί σκέφτεσαι και ένα κύμα αισιοδοξίας σε διαπερνά. Άντε τώρα να κοινωνικοποιηθείς. Μια τυχαία συνάντηση έξω από την αίθουσα και ένα χαμόγελο αλλάζει την καθημερινότητα σου. Εκεί που αναρωτιέσαι, πώς θα κάνω φίλους; Ποιου να μιλήσω άραγε; Θα με συμπαθήσουν; Ακούς μια γλυκιά φωνή να σου λέει καλημέρα και απευθείας νιώθεις πως εντάξει πάει καλά. Κάθεστε δίπλα δίπλα στο μάθημα με μια μικρή αμηχανία και ρίχνετε ένα χαμόγελο που και που.

Μετά προτείνεις για καφέ με ένα φόβο πως ίσως δεν πρέπει ή ότι ήδη έχει τους δικούς του φίλους. Μιλάει ο καθένας για την πόλη του και για την ζωή του. Γνωρίζεις και άλλους συμφοιτητές σου και ξεκινάς να νιώθεις πως τελικά είσαι σε ένα όμορφο περιβάλλον. Οι μέρες κυλούν και γνωριζόμαστε όλο και περισσότερο, έδεσε το “παρεάκι”.

Καθημερινά δίνετε πλέον το ίδιο ραντεβού στο ίδιο καφέ και γελάτε με τις ώρες σχολιάζοντας τις πρώτες σας εντυπώσεις που εκφράσατε για τους συμφοιτητές σας. Το «παρεάκι» συνεχίζεται σε ένα από τα σπίτια και ξενυχτάς με μαγείρεμα και με ένα μικρό party. Εκεί θέλεις να σταματήσει ο χρόνος γιατί τους βλέπεις όλους τόσο αληθινά χαρούμενους και μέσα σου νιώθεις πως δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο στην ζωή σου, είσαι ευτυχισμένος. Μέσα σε δύο μήνες νιώθεις σαν να τα γνωρίζεις από πάντα. Μοιράζεστε πράγματα και εμπειρίες που δένουν τους φοιτητικούς φίλους σαν μία δεύτερη οικογένεια. Ξεκινά ο πιο όμορφος κύκλος της ζωής σου..

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης