Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΘυμωμένοι και ευέξαπτοι οι Κύπριοι

Θυμωμένοι και ευέξαπτοι οι Κύπριοι

Της Ουρανίας Στυλιανού

Ευέξαπτοι και θυμωμένοι φαίνεται να είναι οι περισσότεροι Κύπριοι, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Gallup, εντούτοις σύμφωνα με τις απαντήσεις, η πλειοψηφία αντιμετωπίζεται με σεβασμό.

Η παγκόσμια έρευνα της Gallup αποσκοπεί στο να ανακαλύψει τη συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων σε 122 χώρες και περιοχές το 2021 και στις αρχές του 2022, μεταξύ του ενήλικου πληθυσμού, ηλικίας 15 ετών και άνω.

Όσον αφορά τα στοιχεία για την Κύπρο, σύμφωνα με το δείκτη αρνητικής εμπειρίας, για την Κύπρο το μεγαλύτερο ποσοστό είχε ο θυμός με 83%, ενώ ακολουθεί η λύπη με 77%, η ανησυχία με 56% και το στρες με 53%. Επιπλέον, σχετικά με το αν βίωσαν σωματικό πόνο, το 28% απάντησε ναι.

Από την άλλη, στο δείκτη θετικής εμπειρίας, το 90% από τις απαντήσεις του ενήλικου πληθυσμού δήλωσε ότι αντιμετωπίζεται με σεβασμό και το 74% ότι βίωσε την απόλαυση.

Επίσης, το 69% δήλωσε ότι χαμογέλασαν ή γέλασαν, το 58% ότι νιώθουν ξεκούραστοι και το 48% ότι ήταν πολυμαθείς.

Το Αφγανιστάν η πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η χώρα στην οποία η πλειοψηφία βίωσε θυμό ήταν ο Λίβανος με 49% και η Τουρκία με 48%. Αντίθετα, η Φινλανδία είχε το χαμηλότερο ποσοστό θυμού με 5%.

Ακόμη, για το αν βίωσαν λύπη, πρώτο κατατάσσεται το Αφγανιστάν με 61% και τελευταίο το Κόσοβο με 5%. Για το στρες εξίσου πρώτο είναι το Αφγανιστάν και ο Λίβανος με 74% και τελευταίο το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν με 12%.

Προστίθεται ότι το υψηλότερο ποσοστό ανησυχίας είχε το Αφγανιστάν με 80% και το Καζακστάν το χαμηλότερο με 15%.

Για το αν βίωσαν σωματικό πόνο, την πρωτιά είχε η Σιέρα Λεόνε με 64% και τελευταίο στην κατάταξη ήταν το Βιετνάμ με 12%.

Σχετικά με το δείκτη θετικής εμπειρίας, σύμφωνα με την έρευνα, η Ισλανδία και η Παραγουάη βίωσαν περισσότερο την απόλαυση με ποσοστό 89%, ενώ ο Λίβανος και το Αφγανιστάν λιγότερο με 20%.

Ακόμη, στην Ινδονησία και τη Μαλαισία φαίνεται να νιώθουν περισσότερο ξεκούραστοι με ποσοστό 86%, ενώ στον Λίβανο εξίσου λιγότερο με 27%.

Πιο πολυμαθείς νιώθουν στις Φιλιππίνες με 78% σε αντίθεση με το Αφγανιστάν που κατατάσσεται τελευταίο με 15%.

Επιπλέον, στην Ονδούρα, στην Ινδονησία και στον Παναμά οι πολίτες χαμογελούν και γελούν πολύ περισσότερο (90%), με το Αφγανιστάν να βρίσκεται και πάλι τελευταίο στην κατάταξη (18%) του δείκτη θετικής εμπειρίας.

Αναφορικά με το αν οι πολίτες νιώθουν ότι αντιμετωπίζονται με σεβασμό, αυτό ισχύει περισσότερο για την Παραγουάη (99%), τη Χιλή (98%) και την Ουρουγουάη (98%), και λιγότερο για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος (61%).

ΠηγήYgeia.watch

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης